Вт, 2024-04-16, 16:17
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

17:38
Вибухнули вагони з боєприпасами під Оренбургом. ВІДЕО
Інші останні Новини світу
На залізничній станції Донгуз Оренбурзької області Росії поблизу військового полігону, де утилізуються застарілі снаряди, у вівторок пролунали три потужних вибухи. За останні півтора місяці це вже четвертий подібний випадок. Повідомляється про чотирьох поранених, доставлених з травмами до лікарні.

В управлінні інформації МНС РФ заявили, що причиною вибухів боєприпасів стало загоряння на майданчику, де їх навантажують. Влада запропонувала евакуюватися жителям двох селищ, що розташовані поряд з полігоном. Після НП поповзли страхітливі чутки про величезну кількість жертв, проте обласна влада їх спростовує.

Як розповіли в Міноборони Росії, мимовільний вибух боєприпасів стався сьогодні о 9.05 за московським часом під час їхнього вивантаження на полігоні. Термін експлуатації боєприпасів вичерпався, і снаряди підлягали утилізації, пояснили в Управлінні прес-служби, пише NEWSru.com.

Віце-губернатор Оренбурзької області Дмитро Кулагін, який прибув на місце події, розповів, що снаряди на полігон підвозяться залізничними вагонами, після чого на автомобілях боєприпаси відправляють до місць утилізації. "Вибух стався в одному з таких потягів, який прибув на Донгузький полігон", - уточнив чиновник.

За даними Міноборони, після першого вибуху особовий склад був оперативно евакуйовано на безпечну відстань. Всього вибухи прогриміли в трьох залізничних вагонах, спалахнула сильна пожежа. Голова Росспоживнагляду, головний державний санітарний лікар РФ Геннадій Онищенко заявив у вівторок, що незважаючи на велику площу горіння, загрози хімічного забруднення регіону немає.

В обласному уряді пізніше уточнили, що, за неуточненими даними, вибухи сталися не у вагонах, а на збройових складах. Про це заявив прес-секретар губернатора Юрія Берга Ігор Дмитрачков.

У прес-службі Приволзького регіонального центру повідомили, що в Донгузький район готуються до вильоту рятувальний центр "Лідер", робототехніка, літаки Бе-200, МІ-26, МІ-8, оперативна група рятувальників, а також психологи.

За вказівкою міністра оборони РФ в Оренбург вилетіла комісія Міноборони Росії на чолі з командувачем військами Центрального військового округу генерал-полковником Валерієм Герасимовим.

Військово-слідчий відділ по Оренбурзькому гарнізону за фактом вибуху снарядів на Донгузькому полігоні порушив кримінальну справу за частиною 1 статті 349 КК РФ (порушення правил поводження зі зброєю і предметами, що становлять підвищену небезпеку для оточення).

Нагадаємо, 6 травня 2004 року, 23 липня 2005-го і 19 серпня 2006 року на військових складах у Новобогданівці Запорізької області виникали пожежі з подальшою детонацією боєприпасів.

18 травня 2007 року під час проведення планових робіт зі знищення боєприпасів на артскладах у Новобогданівці трапилось позаштатне спрацьовування боєприпасів, пошкоджених під час вибухів у 2004-2006 роках. Один піротехнік загинув на місці події, один помер по дорозі в лікарню.

11 квітня 2008 року троє піротехніків МНС України постраждали внаслідок вибуху ящика з детонаторами на артилерійських складах у Новобогданівці. Вибух стався на 275-й базі ракет і боєприпасів Міноборони України під час розвантаження.

У листопаді 2007 року під час проведення планових робіт з утилізації боєприпасів на полігоні 275-ї артилерійської бази на території артскладів біля села Новобогданівка загинув співробітник МНС України.

У серпня 2008 року на території військової частини А0829 в Лозовій (Харківська область) виникла пожежа, що призвела до вибухів




Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини світу | Переглядів: 1066 | Додав: adminA | Теги: вагони з боєприпасами, Оренбургом | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]