Чт, 2024-04-25, 18:33
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

19:33
Вибухонебезпечну ситуацію з виборами 2015 року допускає голова КВУ
Інші останні Політичні новини
Глава комітету виборців України Олександр Черненко вважає, що в 2015 році в Україні можливе повторення Майдану-2004. Про це він заявив в інтерв'ю газеті "Україна молода".

"Сьогодні безперечно зрозуміло кілька речей: ця влада тому робить такі корупційні дії, що їй дуже важко буде втратити владу. У них є природний страх перед цим. З іншого боку, ми бачимо, що рейтинги правлячої партії та її кандидата вже не такі захмарні, як були, хоча до цих пір залишаються досить високими. Можливо, владі вдасться вирішити питання виборів технологічно, а можливо, доведеться, як у 2004-му "ламати через коліно". Тоді ніхто не міг спрогнозувати, що буде такий Майдан. Були протестні настрої , команда Ющенка намагалася захищати свій результат, але вони самі не очікували, що вийде стільки людей. Революції не плануються", - пояснив він.

"Очевидно, що якщо опозиція програє вибори-2015, чесно чи з порушеннями, то спробує підключити вулицю. Наскільки масовими будуть ці протести, наскільки активно люди підуть за опозицією - відповідно, такою буде реакція влади на це - вводити надзвичайний стан або силовий сценарій", - додав голова КВУ.

"Правильно каже Луценко: якщо на вулицю виходить 100000 - дуже важко розігнати, а якщо тільки 10 000 - можна дуже легко "зачистити". Тому, я б сьогодні утримався від будь-яких прогнозів. Я думаю, що влада вирішить своє питання - чи з самозбереження, або після відходу, але більш-менш цивілізованим шляхом, під якісь гарантії. Якщо ж це не буде виходити, тоді можливі будь-які сценарії", - зазначив Черненко.

Він також зазначив, що зараз в Україні протестні настрої дуже високі, але опитування показують, що ці емоції вирують всередині. "Люди незадоволені, але вийти на вулицю не готові. У багатьох є інерція розчарування 2004 роком. Втім, на відміну від тих подій, коли люди вийшли за громадянські права і свободи, надалі протести носитимуть більш соціальний чи економічний характер - те, що зачіпає людей за живе, за їх побутове життя. А відомо, що соціальний бунт є більш радикальним, агресивним, без пісень і танців, як це було на Майдані-2004", - пояснив експерт.

Відзначимо, що у 2012 році в порівнянні з 2011 роком кількість протестів зросла на 60%.

У 2013 році можуть активізуватися і навіть радикалізуватися суспільні настрої. Такі прогнози виклав голова правління Центру прикладних політичних досліджень "Пента" Володимир Фесенко. На його думку, в 2013 році суспільні настрої українців, політична кон'юнктура і доля уряду залежатимуть від масштабів і гостроти економічної кризи.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Політичні новини | Переглядів: 918 | Додав: adminA | Теги: виборами 2015 року, вибухонебезпечну ситуацію, голова КВУ | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]