Пт, 2024-04-19, 17:21
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

10:33
Від Англії до Індії: Майдан крокує по планеті
Інші останні Політичні новини

11:15. Підприємці не готові згорнути продаж пива і спиртних напоїв у центрі Києва. Як відомо, комітет самоврядування Києва, сформований Майданом, зажадав повністю заборонити продаж пива і спиртних напоїв у центрі міста.

За словами членів комітету, це скоротить число п'яних, які можуть провокувати бійки біля майдану Незалежності та Маріїнського парку. Однак підприємці не готові піти на це через наближення новорічних свят, передає "КоммерсантЪ-Украина".

Комендант наметового містечка на Майдані Незалежності депутат від "Батьківщини " Андрій Парубій повідомив, що це була його ініціатива: "Дуже важко боротися з п'яними, якщо в будь-яких магазинчиках в центрі вільно продається алкоголь. Ми їх (керівників магазинів) по- людськи попросили це припинити".

10:40. Активісти Харківської обласної організації ВО "Свобода" пікетували сесію Харківської облради на підтримку вимог Євромайдану в Києві. В акції взяли участь близько 20 осіб. Вони прийшли з партійними прапорами і плакатами "Міліціонери гвалтують - голови ОДА кришують", "Обережно! Червоний терор" " Україні - українську владу" та ін.

За словами пікетників, вони вимагають відставки Кабінету міністрів і притягнення до кримінальної відповідальності винних у побитті протестувальників на Майдані Незалежності в Києві 30 листопада, повідомляє "Інтерфакс- Україна".

9.30. В акції протесту на столичному Майдані Незалежності бере участь близько 3 тисяч осіб. Зі сцени виступають громадські активісти з різних регіонів України. Також вночі завезли додаткові будівельні матеріали для укріплення барикади на Хрещатику з боку Європейської площі. На вулиці купою лежить металева сітка та арматура, якими протестувальники мають намір перегородити Хрещатик, передає УНІАН.

19 грудня о 14:00 Демократичний Альянс організує флеш-моб в стилі people animation на Хрещатику під "Йолкою". Очікується, що близько 1000 людей "викладуть наболіле та актуальне протягом наступних декількох років слово ЛЮСТРАЦІЯ", повідомляє прес-служба партії.

"Сьогодні ми маємо створити та спрямувати громадський тиск на тих, хто, прикриваючись корочкою чи приналежністю до партії влади, порушує права громадян України, принижує їх честь та гідність", - заявляють у Демократичному Альянсі.

"Ті, хто сьогодні порушують закони та залишаються непокараними, мають отримати своє", - додають там.

ДемАльянс зазначає, що діє інтернет-проект Skoty.info під гаслом "Не бути скотом" – він "вільний для наповнення всіма охочими і має на меті створити максимально повну базу даних інформації про людей, які порушують права громадян України".

03:10. Українців, які протестують на Євромайдані, підтримали індуси. Люди записали і виклали в Інтернет промови, у яких нагадують, що їхня країна здобула незалежність саме так – мирним протестом. Вони розповідають, що за законами карми, людина, яка щиро бореться за істину, неодмінно досягне мети. І прославляють Україну – українською ж мовою, повідомляє УНІАН з посиланням на ТСН.

1:15. Події, пов'язані з подіями в Києві навколо Євромайдану знайшли відображення в настінних масштабних малюнках графітерів на одеських пляжах. Сцени з життя мітингуючих відтворені на бетонних плитах в районі пляжу 13 станцій Великого Фонтану одеським художником Святославом Лаврусенком. "Я хочу залишити слід про те, що відбувається зараз в країні", - говорить автор робіт.

Кожна графічна робота виконана на бетонній плиті в масштабі приблизно 2 на 2 метри. Першу роботу, присвячену подіям 30 листопада, вже зафарбували фарбою. Як припускається комунальники.

Днями на пляжі виконана робота в стилі стрит-арт, пов'язана тематично з подіями 11 грудня в столиці. Автор не думає зупинятися. У соцмережах його роботи обговорюють прибічники і супротивники євроінтеграції, які також готові наслідувати приклад Святослава, пише Укрінформ.

18 грудня, 23:10. Під вікнами апартаментів Ріната Ахметова у Лондоні активісти влаштували імпровізований Євромайдан. Близько 60 небайдужих громадян тримали у руках плакати з написами "Україна хоче Європу", "Лондон слідкує за тобою", "Ми потребуємо дій, а не слів", "Ахметов, ти можеш зупинити кровопролиття" тощо, пише VIDIA.

Як повідомив голова Українського інституту в Лондоні Енді Гундер, до пікетувальників вийшов лише начальник охорони, щоб поцікавитись, до кого приїхали всі ці гості.

Ахметов контролює більшість від Партії регіонів у парламенті. Саме ця більшість досі не відправила у відставку уряд Миколи Азарова, чиї рішення змусили сотні тисяч людей вийти на акції протесту.

Довідка

Масові акції прихильників євроінтеграції в Києві та інших регіонах України почалися 21 листопада після оголошення урядом про призупинення підготовки Угоди про асоціацію з ЄС, яку планувалося оформити на саміті "Східного партнерства" у Вільнюсі.

О 4.00 30 листопада влада брутально розігнала мирний мітинг студентів. Бійці спецпідрозділу "Беркут" почали витісняти з Майдану Незалежності активістів, які залишалися на мітингу на підтримку євроінтеграції країни. За інформацією очевидців, "Беркут" бив кийками всіх без розбору - молодих людей, дівчат. Били ногами, тягли по землі.

35 учасників акції на захист євроінтеграції затримала міліція, 7 осіб шпиталізовано. Пізніше всіх затриманих відпустили.

У свою чергу опозиція оголосила загальнонаціональний страйк. Створено штаб національного опору.

Того ж таки дня президент України Віктор Янукович заявив, що "глибоко обурений тими подіями, які сталися вночі на Майдані Незалежності" і зажадав від Генеральної прокуратури України терміново надати українському суспільству результати негайного та об'єктивного розслідування для належного покарання винних.

1 грудня сотні тисяч українців вийшли на мітинги протесту в Києві та регіонах. Опозиція провела Народне віче на Майдані і оголосила про початок загальнонаціонального страйку з вимогою відставки Кабміну і президента.

Лідер парламентської фракції "Батьківщина" Арсеній Яценюк заявив, що Янукович хоче скликати Раду національної безпеки та оборони України та оголосити надзвичайний стан в Україні.

Учасники акції протесту 4 грудня заявили, що почнуть цілодобове пікетування Адміністрації президента, якщо президент протягом двох днів не виконає вимог опозиції: відставка Кабміну, звільнення політв’язнів, дострокові президентські та парламентські вибори.

8 грудня, на "марш мільйонів", за оцінками опозиції, вийшло понад мільйон українців, незадоволених діями влади. Ключовою вимогою цього мітингу була зміна влади і "перезавантаження країни".

Опозиція закликала мітингувальників "розширити Майдан" і пікетувати увесь урядовий квартал. Колони людей вирушили до Адміністрації президента, Кабміну, Верховної Ради, МВС, Генпрокуратури і розбили там намети попри те, що всі підступи і під'їзди до адміністративних будівель закрили автобусами і живим ланцюгом бійці спецпідрозділу "Беркут".

Головне слідче управління Служби безпеки України почало кримінальне провадження за фактом дій, спрямованих на захоплення державної влади.

9 грудня влада, використовуючи війська, міліцію і "Беркут" заблокувала Майдан Незалежності в Києві. Вулиці розчистили від барикад. Були знищені блокпост і наметове містечко мітингувальників на розі вулиць Лютеранської та Банкової.

11 грудня близько 1 години ночі кілька тисяч силовиків оточили Євромайдан і почали штурм барикад, встановлених навколо наметів.

Вранці сили спецпідрозділів МВС оточили центр Києва й почали витісняти протестувальників із Майдану Незалежності, а потім здійснили спробу штурму будівлі Київської міської державної адміністрації, використовуваної протестувальниками як місце для ночівлі.

МВС назвало штурм Майдану "заходами з благоустрою території", які проводилися вночі для зручності громадян. По мірі того, як кияни почали масово виходити на центральну вулицю свого міста, бійці МВС почали перегрупування й, врешті-решт, почали відводити колони бійців в "урядовий квартал".

14 грудня генпрокурор Віктор Пшонка заявив: за кривавий розгін Євромайдану покарають секретаря РНБО Володимира Сівковича, начальника київської міліції Валерія Коряка і голову Київської міської держадміністрації Олександра Попова. Янукович підписав указ про вісторонення всіх трьох на час проведення розслідування.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Політичні новини | Переглядів: 1013 | Додав: adminA | Теги: Майдан крокує по планеті, Англії, Індії | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]