Чт, 2024-03-28, 17:29
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

21:52
Від Авдіївки до Пісків тривають цілодобові бойові дії. ВІДЕО
Інші останні Надзвичайні новини

Обстановка в зоні проведення АТО залишається напруженою, НЗФ не припиняють обстрілів позицій українських військовослужбовців, повідомив спікер Адміністрації президента України з питань АТО Андрій Лисенко.

На Луганському напрямку противник проявляв активність лише у темну пору доби – переважно ввечері. Зокрема, зі своєї традиційної позиції поблизу пам’ятника князю Ігорю, що на високому березі Сіверського Донця, бойовики провели серію обстрілів Станиці Луганської.

За фактами значних руйнувань немає, проте у районному центрі знову вийшла з ладу система електро- та водопостачання. Також ворожі провокації із застосування стрілецької зброї та мінометів зафіксовано у Кримському, Новотошківському і Золотому. Окрім цього, противник провів обстріл зі 152-мм артилерії м. Попасна.

На Донецькому напрямку зберігається неспокійна ситуація поблизу Світлодарського водосховища. Зокрема, вчора вночі НЗФ провели потужний обстріл зі 152-мм гармат по м. Світлодарську і сел. Луганському. В околицях Горлівки бойовики проявляли епізодичну активність лише поблизу Майорська.

Водночас бойовики продовжують потужні артилерійські і танкові обстріли смт Верхньоторецьке, що між Горлівкою та Ясинуватою. Також під ворожим вогнем опинилися населені пункти у нашому ближньому тилу – Новоселівка Друга і Кам’янка. Тут противник зосередив важке озброєння на близькій відстані (до 6 км) поблизу Пантелеймонівки і активно його застосовує.

У районі аеропорту бойові дії тривають у цілодобовому режимі на широкій ділянці фронту від Авдіївки до Пісок. На південний захід і південь від Донецька фактів припинення режиму тиші з боку противника не зафіксовано.

На Маріупольському напрямку вчора було тихо – зафіксовано лише одну збройну провокацію бойовиків у Широкиному.

Вчора, 12 липня, в зоні АТО було зафіксовано 5 польотів ворожих безпілотників.

За минулу добу внаслідок бойових дій загиблих серед українських військовослужбовців немає, 5 – було поранено.

Раніше повідомлялось, що ситуація на сході України залишається стабільно неспокійною, але контрольованою з боку сил АТО. Проросійські бандформування і у неділю, 12 липня, продовжували обстрілювати наші позиції та мирні населені пункти.

"Так, з 02.17 до 02.25 з артилерії калібру 152 мм кремлівські найманці обстріляли житлові квартали міста Попасна з напрямку міста Первомайськ. Об 11.10 розпочався мінометний обстріл калібру 120 мм по населеному пункту Опитне", - йдеться у повідомленні.

 

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Надзвичайні новини | Переглядів: 802 | Додав: adminA | Теги: цілодобові бойові дії, Авдіївка, Піски | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]