Пт, 2024-03-29, 02:47
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

21:33
Від Бєларусі Латвія відгородиться парканом, щоб захиститися від біженців. У Німеччині також запропонували будувати стіни на кордоні
Інші останні Новини Європейського Союзу

Латвія для боротьби з нелегальною міграцією може звести загородження на кордоні з Бєларуссю, розповіла місцевому телеканалу LSM прем'єр-міністр республіки Лаймдота Страуюма. Причиною такого рішення стали нещодавні затримання великих груп біженців з Іраку, що пробралися в країну з бєларуської території, пише NEWSru.com.

На думку Лаймдоти Страуюми, якщо не захистити кордон зараз, у нелегалів може з'явитися новий шлях для проникнення в ЄС.

"Багато європейських держав будують паркани, і це може бути можливим рішенням. Зрозуміло, що стріляти в людей ніхто не буде. Але ми повинні бути готові приймати їх, розміщувати, а потім, якщо виявиться, що це не здобувачі притулку, висилати їх із країни", - заявила прем'єр-міністр.

При цьому співрозмовниця телеканалу підкреслила, що вона виступає за будівництво паркану не по всьому кордоні з Бєларуссю, а тільки на тих ділянках, де можуть чинити спроби його незаконного перетину.

"Це паркан з третіми країнами. Набагато страшніше, якщо ми почнемо будувати паркани всередині Європи", - уклала Лаймдота Страуюма.

Як повідомлялося раніше, аналогічну огорожу влада Латвії вирішила побудувати і на кордоні з Росією: в рамках проекту буде зведено паркан загальною протяжністю близько 90 кілометрів. Глава Міністерства внутрішніх справ республіки Ріхард Козловскіс пояснив ініціативу прагненням обмежити потік в'єтнамців-нелегалів, додавши, що Рига не хоче відгороджуватися від Росії "Китайською стіною". За його словами, з початку року в Латвії було затримано більш як 300 уродженців В'єтнаму.

Останнім часом багато європейських країн, намагаючись вирішити проблеми з нелегальною міграцією, вдаються до практики будівництва стін уздовж державних кордонів. Так, у червні стало відомо про плани Угорщини відгородитися від Сербії. Через кілька днів, після теракту на курорті в місті Сус, Туніс почав будівництво паркану вздовж усього кордону з сусідньою Лівією. А наприкінці липня до зведення 150-кілометрової модульної стіни на кордоні з Сирією взялася Туреччина.

Тим часом Єврокомісія почала готуватися до доставка в країни ЄС 200 тис. людей з розташованих у сусідніх з Сирією країнах таборів біженців. За даними газети The Financial Times, план повинен бути представлений в березні наступного року. Самі мігранти, втім, чекати офіційного запрошення не готові і продовжують щодня тисячами проникати на території європейських держав.

Через дедалі сильнішу напруженість влада Франції була змушена знову перекрити тунель під Ла-Маншем, в Румунії почалися протести проти прийому біженців, у Німеччині шириться рух проти мігрантів - напередодні в Дрездені пройшов багатотисячний мітинг антиісламського руху PEGIDA, що виступає проти напливу нелегальних іммігрантів і проти ісламізації Європи.

У Німеччині, яка зараз зазнає, мабуть, найсерйозніших труднощів через наплив мігрантів, група впливових депутатів з політичного блоку ХДС/ХСС також заявила про необхідність закрити кордони країни і про будівництво парканів. Як пише InoPressa, наводячи витяги зі статті німецької газети Bild, щоб зупинити наплив біженців, охочих потрапити до Німеччини, але не мають на це ніяких підстав, необхідно не пропускати їх у країну відразу на німецькому кордоні. Документ, підготовлений депутатами, буде винесений на голосування в німецькому Бундестазі протягом двох найближчих тижнів.

Тим часом канцлер Ангела Меркель висловлюється проти зведення парканів на кордоні Німеччини. За її словами, в Німеччину не стало прибувати менше біженців, незважаючи на те, що влада Угорщини звела у себе паркан проти біженців.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини Європейського Союзу | Переглядів: 754 | Додав: adminA | Теги: Німеччина, кордон, біженці, латвія, паркан, Бєларусь, захист, стіни | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]