Чт, 2024-04-25, 15:47
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

12:24
Від ЦВК "Батьківщина" вимагає залишити Тимошенко та Луценка на інформаційних плакатах
Інші останні Політичні новини
Партія "Батьківщина" відмовляється погоджувати текст інформаційного плаката з першою п'ятіркою партійного списку без Юлії Тимошенко та Юрія Луценка. Про це повідомила заступник голови ЦВК Жанна Усенко-Чорна на засіданні Центральної виборчої комісії у вівторок, передає "Інтерфакс-Україна".

За її словами, представник "Батьківщини" у ЦВК Руслан Князевич наполягає на тому, що в плакаті мають бути розміщені фотографії першої п'ятірки партійного списку кандидатів, висунутих партією, а не зареєстрованих Комісією.

Заступник голови ЦВК запропонувала затвердити текст інформаційного плаката "Батьківщини" з фотографіями трьох кандидатів - Арсенія Яценюка, Олександра Турчинова та Анатолія Гриценка. Проте за цю пропозицію проголосували лише 5 членів ЦВК, 7 утрималися й один проголосував проти, і в результаті рішення не було ухвалено.

Член ЦВК Олександр Шелестов запропонував погодити текст інформаційного плаката, в якому будуть розміщені фотографії п'яти кандидатів - Яценюка, Турчинова, Гриценка, В'ячеслава Кириленка та Григорія Немирі. Однак і ця пропозиція також не отримала необхідної кількості голосів і не була схвалена.

Усенко-Чорна повідомила, що на даний момент 9 партій з 22 не погодили текст інформаційних плакатів, але технологічно у ЦВК ще є час для вирішення цього питання.

29 серпня ЦВК затвердила форму і текст бюлетеня в загальнодержавному багатомандатному окрузі на виборах Ради. Член комісії Жанна Усенко-Чорна зазначила, що у виборчих бюлетенях в першій п'ятірці списку кандидатів "Батьківщини" не будуть вказуватися імена Тимошенко і Луценка.

Як повідомлялося, Тимошенко і Луценко, які відбувають покарання в місцях позбавлення волі, були зараховані в партійний список Об'єднаної опозиції відповідно під номерами "один" і "п'ять". Проте 8 серпня ЦВК відмовила у реєстрації Юлії Тимошенко і колишнього міністра внутрішніх справ України Юрія Луценка через наявність у них судимості.

3 вересня Київський апеляційний адміністративний суд відмовив у задоволенні клопотання Всеукраїнського об'єднання "Батьківщина" про зупинення друкування бюлетенів для голосування за партійними списками. Суд вважає, що позивач не надав достатніх доказів того, що його інтереси можуть бути порушені.

"Батьківщина" оскаржить у ВАСУ рішення апеляційного суду щодо невключення Тимошенко і Луценка в бюлетені.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Політичні новини | Переглядів: 998 | Додав: adminA | Теги: Тимошенко та Луценка, плакатах, Батьківщина, ЦВК | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]