Пт, 2024-04-19, 09:22
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

11:37
Від депутатів під Радою вимагають заповнити електронні декларації
Інші останні Економічні новини

Під Верховною Радою сьогодні 18 жовтня проходить акція на підтримку електронного декларування статків чиновників та членів їхніх родин. Про це повідомляє організація "Реанімаційний пакет реформ" у Twitter.

"Прямо зараз проходить акція на підтримку e-декларування. Громадськість вимагає від посадовців подати електронні декларації", – йдеться у повідомленні.

Активісти тримають у руках плакати з написами: "Политики трусишки", "Рівень страху перевищує рівень доходів?", "Не будь трусом (боягузом - ред.), подай e-декларацію!" тощо.

Народний депутат від "Самопомочі" Єгор Соболєв заявив, що президент та прем'єр-міністр повинні особисто вплинути на чиновників, аби ті подали електронні декларації.

Голова правління Центру протидії корупції Віталій Шабунін також заявив, що президент, прем’єр та народні депутати повинні першими подати e-декларації.

Наразі лише 6 народних депутатів подали електронні декларації про свої доходи.

На переконання активістів, усі 50 тис. чиновників повинні до 30 жовтня подати e-декларації і пояснити суспільству походження свого майна.

Нагадаємо, після запуску системи електронного декларування, в її роботі вже було виявлено чимало недоліків, як технічних, так і тих, що пов'язані з формою електронної декларації.

Так, у НАБУ заявили, що детективи припинили заповнення електронних декларації через невідповідність форми декларації тій, що була затверджена НАЗК.

11 жовтня прем'єр Володимир Гройсман доручив до 31 жовтня вирішити питання із заповненням чиновниками е-декларацій.

За його дорученням слідчі відомства повинні провести нараду, де випрацювати спільну позицію щодо форми електронної декларації.

 

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Економічні новини | Переглядів: 755 | Додав: adminA | Теги: рада, вимога, електронні декларації, депутати | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]