Сб, 2024-04-20, 15:26
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

22:21
Від ЄС Україна отримала 2-й транш фіндопомоги – 55 мільйонів євро
Інші останні Новини про співпрацю України з ЄС

  Україна отримала другий транш безвідплатної фінансової допомоги ЄС в сумі 55,125 млн євро в рамках Угоди про фінансування, укладеного урядом України та Європейською комісією в 2014 році.

"Дана допомога – це визнання реформ з боку ЄС", - йдеться в повідомленні Міністерства фінансів України у вівторок 27 грудня.

Відомство уточнює, що зазначені безповоротні ресурси були надані за результатами проведення Єврокомісією оцінки впровадження Україною реформ в сферах боротьби з корупцією, поліпшення системи державних закупівель, прозорості та підзвітності у сфері управління державними фінансами, а також реформи сфери держуправління, реформування системи надання адмінпослуг, впровадження конституційної реформи і гармонізації виборчого законодавства і законодавства про фінансування політичних партій.

Мінфін зазначає, що еквівалент зазначених коштів в національній валюті, як і кошти першого траншу, спрямовуються на фінансування видатків загального фонду державного бюджету України.

Відомство нагадує, що цей транш є заключним в рамках зазначеного міжнародного договору з ЄС, а перший транш у сумі 250 млн євро було отримано в липні 2014 року.

Як повідомлялося, Україна також очікувала надходження в другій половині 2016 року другої траншу кредиту Євросоюзу за програмою макрофінансової допомоги на 600 млн євро, однак Брюссель відклав його виділення до скасування Києвом заборони на експорт лісу та врегулювання питання соціальної допомоги внутрішнім переселенцям.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини про співпрацю України з ЄС | Переглядів: 715 | Додав: adminA | Теги: 55 мільйонів євро, україна, 2-й транш фіндопомоги, ЄС | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]