Чт, 2024-04-18, 02:26
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

11:31
Від Індонезії до Аргентини - одеський літфест зібрав 40 авторів з усього світу
Інші останні Культурні новини

В Одесі відкрився II Міжнародний літературний фестиваль.

Заплановані заходи почалися увечері в середу 28 вересня 2016 року з лекції "Література і сенс життя" грецької письменниці Аманди Міхалопулу, передає УНІАН.

За словами організаторів, у фестивалі беруть участь 40 авторів різних жанрів з 18 країн: Індонезії, Тунісу, Росії, Аргентини, США, Франції, Румунії, Німеччини, Канади, Словенії. Заходи проходитимуть в Одеському літературному музеї, Одеському обласному театрі ляльок тощо. Крім літературних читань, у програмі - дискусії на політичні теми, присвячені Європі, а також іншим країнам світу.

Фестиваль проходить двома мовами - тексти іноземних авторів читаються мовою оригіналу і в українському перекладі. Дискусії супроводжуються синхронним і послідовним перекладами. Основна частина програми проходитиме в Одеському літературному музеї.

Мета фестивалю - звернути увагу на культурний вплив Одеси, її полікультурність, а також сприяти зміцненню зв'язків Одеси з іншими культурними метрополіями Європи і світу. "Організатори прагнуть інтеграції фестивалю в уже існуючі регіональні літературні спільноти, включаючи фестивалі у Львові, Чернівцях та Яссах (Румунія) і Київський книжковий арсенал, а також міжнародної кооперації з іншими міжнародними літературними фестивалями в рамках об'єднання Word Alliance", - зазначили в мерії.

Акцентується, що порівняно з першим Міжнародним літературним фестивалем, який пройшов минулого року, кількість учасників збільшилася вдвічі. За словами директора літературного фестивалю Лейкербада (Швейцарія) Ганса Рупрехта, співорганізатора одеського фестивалю, вперше в одеській програмі - нові секції. Перша - "Життя біля води". В рамках цієї програми письменники розкажуть про життя в місті, розташованому біля моря. Друга секція називається "Майбутнє Одеси", в ній передбачено панельні дискусії з архітекторами, містобудівниками, урбаністами з України та інших європейських країн.

За словами співорганізатора, одного з ініціаторів цього фестивалю, директора міжнародного літературного фестивалю Берлін (Німеччина) Ульріха Шрайбера, головне завдання організаторів - зробити фестиваль невід'ємною частиною культурного життя Одеси і культурної сцени Європи.

Особливу увагу на фестивалі приділять роботі з дітьми. Вісім авторів книг для дітей і юнацтва візьмуть участь у фестивалі: їх читання пройдуть в Одеському ляльковому театрі та школах міста.

Як повідомлялося, гран-прі Одеського міжнародного кінофестивалю 2016 року за результатами глядацького голосування отримав британський фільм "Хто горить, горить, горить...". Кращим українським фільмом визнано "Гніздо Горлиці".

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Культурні новини | Переглядів: 685 | Додав: adminA | Теги: одеський літфест, Індонезіїя, 40 авторів світу, аргентина | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]