Чт, 2024-03-28, 16:29
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

10:57
Від касових апаратів доходи підуть "на сторону" бізнес-партнерам Присяжнюка - ЗМІ
Інші останні Економічні новини
ТОВ "Інтерплат", яка буде займатися технічною підтримкою впроваджуваних урядом касових апаратів з електронною контрольною стрічкою, належить партнерам по бізнесу міністра агрополітики Миколи Присяжнюка. Про це у своїй статті для видання "Дзеркало тижня. Україна" пишуть оглядачі Юрій Ніколов і Олексій Шалайський.

Нагадаємо, що наказом Мінфіну за погодженням з Міндоходов і НБУ з 1 липня для всіх підприємців України змінюються правила використання касових апаратів. 150 000 підприємців повинні або поміняти всі свої 280000 касових апаратів, або вставити в них спеціальний чіп. Для онлайнової передачі даних в податкову. Крім того за підтримку нової системи доведеться щомісяця платити - близько 100 грн на місяць за кожен апарат.

На постачанні нового обладнання зароблять виробники апаратів, на щомісячній підтримці - дві визначені Нацбанком приватні структури - АТ "Українська національна розрахункова картка" ("Укркарт") і ТОВ "Інтерплат". Останні будуть вилучати з 100 грн не менше 30 грн своєї частки.

Обсяг цього ринку становить 28 млн грн на місяць (280 000 апаратів по 100 грн). З них не менше 9 млн потраплять на рахунки двох фірм, обраних Нацбанком без тендерів, зазначають автори статті.

Реального власника "Укркарт" "Дзеркалу тижня" встановити не вдалося. Справа в тому, що півроку тому структуру придбала інвестиційна компанія "Аваль-брок". У чиїх інтересах - знають лише інвестбанкіри і сам покупець.

Що ж стосується ТОВ "Інтерплат", її власниками є компанія з Британських Віргінських островів - "Лічмер інвестментс Корп" і кіпрська "Ipli Holdings".

Згідно з кіпрським реєстром власності, "Ipli Holdings" заснована іншими кіпріотами - "Sykon Holdings".

З'ясувалося, що засновники "Sykon Holdings" "засвітилися" в компанії серйозних фірм влітку 2012 року, коли ТОВ "Малинівський склозавод" виграло тендер на поставку пляшок на президентський лікеро-горілчаний завод в Житомирі.

Засновників у малинівців було п'ятеро: троє з Кіпру: "Cipromax limited", "Tayvest limited", "Т.І.С. (Тренд Інвестмент Системс)", нідерландська "Clarensteijn bv" і ТОВ "Нові інвестиційні технології". Причому українців можна вважати такими ж кіпріотами, так як їх засновниками значиться все той же "Т.І.С.".

Так от "Т.І.С.", як за даними недавнього розслідування "Слідство.інфо", має бенефіціара - міністра агрополітики Миколи Присяжнюка. Хоча номінально на його місці числиться угорський адвокат Пітер Паллаг.

Засновники "Малиновського склозаводу" володіють безліччю бізнесів: від газових свердловин на Полтавщині до лікеро-горілчаних заводів. Пояснюючи нам у приватній бесіді структуру власності цього утворення, джерело видання "Дзеркало тижня. Україна" підсумував: "Тут не можна сказати, що це фірма Присяжнюка, Іванющенка або Ставицького. Це просто кооператив".

І ось в цьому "кооперативі" виявилися і кіпріоти, контролюючі ТОВ "Інтерплат". Справа в тому, що один із власників "Малиновського склозаводу" - "Tayvest limited" - має засновника-кіпріота: "Sykon Holdings". Тобто саме ту кіпрську фірму, яка й породила ТОВ "Інтерплат" - фірму-щасливчика, яка завдяки НБУ "приречена" щомісяця заробляти мільйони.

Відзначимо, що Україна має тісні взаємини з Кіпром у галузі фінансових транзакцій. 2012 року "інвесторам" з Кіпру були перераховані 29,1 млрд грн або 47% від загального обсягу таких виплат. Через подвійне оподаткування, весь прибуток так званих інвесторів-резидентів з Кіпру йде з України.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Економічні новини | Переглядів: 955 | Додав: adminA | Теги: бізнес-партнери Присяжнюка, доходи від касових апаратів, ЗМІ | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]