Вт, 2024-04-23, 18:12
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

13:00
Від катастрофи на південь від Філіппін потерпає круїзне судно Azamara Quest
Інші останні Новини світу

Круїзне судно Azamara Quest, на якому через пожежу вийшли з ладу двигуни, продовжує дрейфувати на південь від Філіппін, передає Інтерфакс з посиланням на філіппінську берегову охорону.

За останніми даними компанії-оператора судна, в результаті НC постраждали п'ятеро матросів, один з них перебуває у важкому стані. Всього на кораблі знаходиться 590 пасажирів і 411 членів екіпажу.

За інформацією прес-секретаря Російського союзу туріндустрії Ірини Тюріної, на круїзному лайнері Azamara Quest знаходиться двоє росіян. За її даними, це клієнти проблемного туроператора "Ланта-тур вояж".

Тим часом в посольстві РФ в Республіці Філіппіни поки не мають даних щодо ситуації на судні. "Ніяких відомостей від поліції до нас не надходило", - сказали Інтерфаксу в дипмісії.

Туристична фірма "Ланта-тур вояж" припинила роботу 27 січня після відмови Мастер-банку надати їй кредит в 30 млн рублів. В той момент за кордоном перебувало понад 3 тис клієнтів компанії, багато з яких зіткнулися з проблемами.

Лайнер Azamara Quest, що належить круїзній компанії Azamara Cruises, що входить до міжнародного круїзного холдингу Royal Caribbean, вирушив у подорож з Маніли у четвер, 29 березня, країнами Південно-Східної Азії. В суботу вранці, 31 березня, в машинному відділенні лайнера сталося займання, через що були пошкоджені двигуни. Судно залягло у дрейф.

Лайнер Azamara Quest був побудований в 2007 році, його довжина трохи більше 180 метрів, на ньому одночасно можуть розмістити близько 700 пасажирів.

Як повідомлялося, 27 лютого круїзний лайнер Costa Allegra, який належить тій же італійській компанії, що й затонулий нещодавно Costa Concordia, ліг у дрейф в Індійському океані за 200 км від Сейшельських островів.

Це сталося після пожежі в машинному відділенні. На борту судна знаходились 636 пасажирів і 413 членів екіпажу. Здебільшого йшлося про громадян Італії, Франції та Австрії. Також на борту круїзного лайнера Costa Allegra перебувала громадянка України.

Лайнер у напрямку Сейшельських островів відбуксирувало французьке риболовецьке судно. У ніч проти 29 лютого їм вдалося дійти до берегів найближчого острова, проте було вирішено, що дуже небезпечно для такого великого судна причалювати в крихітний порт острова, після чого буксир попрямував до наступного острова.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини світу | Переглядів: 1039 | Додав: adminA | Теги: потерпає, Філіппін, катастрофи круїзне судно Azamara Qu | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]