Чт, 2024-04-25, 02:58
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

19:51
Від найвищої в світі мінімальної зарплати швейцарці відмовились
Інші останні Новини Європейського Союзу

Швейцарці на референдумі, за попередніми даними, відхилили запровадження найбільшої в світі мінімальної зарплати. Проти цього - переконлива більшість швейцарців.

Жителі Швейцарії не підтримали ініціативу профспілок запровадити в країні мінімальну зарплату на рівні 22 швейцарських франки за годину, що в перерахунку дорівнює близько 18 євро. За попередніми підсумками референдуму, що відбувся в неділю, 18 травня, за найвищу в світі мінімальну погодинну зарплату віддали свої голоси тільки 23 відсотки швейцарців, повідомляє агентство AFP. Проти проголосували 77 відсотків.

Такий результат був очікуваним, оскільки, згідно з соціологічними опитуваннями, більшість швейцарців виступають проти цієї ініціативи, аргументуючи такий крок загрозою для економіки та втратою робочих місць.

У Швейцарії досі немає визначеної законом мінімальної зарплати за годину. Тим часом у Франції вона становить 9,43 євро, в Іспанії - 5,05 євро, а в Німеччині з 2015 року за годину праці платитимуть не менше 8,50 євро. Найвищу мінімальну зарплату за годину нині одержують працівники у Люксембурзі - 11,10 євро.

На референдумі у неділю швейцарці також не підтримали плани уряду закупити 22 нових винищувачі шведського виробництва. За попередніми даними, 52 відсотки швейцарців висловилися проти цього, передає агентство dpa.

Водночас переважною більшістю голосів швейцарці підтримали ще одне рішення, яке виносилося на референдум у неділю, - пожиттєву заборону на роботу з дітьми для осіб, які засуджувалися за злочини на ґрунті педофілії. За попередніми результатами, заборону підтримали 63 відсотки швейцарців.
 

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини Європейського Союзу | Переглядів: 945 | Додав: adminA | Теги: світі мінімальної зарплати, швейцарці, найвищої | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]