Чт, 2024-03-28, 17:47
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

09:59
Від нашестя кліщів потерпає Одеса: за тиждень жертвами паразитів стають до 90 осіб
Інші останні Новини з регіонів України
Вихід на літній відпочинок традиційно супроводжується підвищеною небезпекою для одеситів і гостей міста через надмірну активність кліщів – небезпечні паразити підстерігають людей не тільки за містом, а й у парках, скверах і на схилах.

Про це повідомила в ході прес-конференції завідувачка паразитологічної лабораторії відділу досліджень біологічних факторів Одеського обласного центру Держсанепідемслужби України Лариса Мельник, передає УНН.

"Через вологе літо кліщі знаходяться в активній фазі харчування. Як результат, до нас звертаються на тиждень від 40 до 90 осіб", — сказала лікар.

Медики категорично не рекомендують займатися самолікуванням, а екстрено звернутися до хірурга. Також у медзакладі потрібно здати аналіз, щоб уникнути небезпечних захворювань (наприклад, енцефаліт), які розносить кліщ.

Щоб уникнути укусу небезпечного комахи в СЕС радять використовувати захисні креми та спреї, а також не ходити босим по траві.

Раніше повідомлялося, що торік на пляжах Одеси з'явилася нова небезпека для відпочиваючих – морський дракон, який жалить тих, хто купається, і доводить їх до лікарняного ліжка.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини з регіонів України | Переглядів: 863 | Додав: adminA | Теги: 90 осіб, нашестя кліщів, тиждень, Одеса | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]