Пт, 2024-04-19, 13:48
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

11:51
Від польотів на Boeing 787 відмовилися США, Індія, Японія та Чілі
Інші останні Новини світу

Авіаційні власті США ухвалили рішення тимчасово відмовитися від експлуатації всіх лайнерів Boeing 787 Dreamliner після низки інцидентів з цими літаками, повідомляє РІА Новини.

Американське федеральне агентство цивільної авіації зобов'язало компанії, що використовують Boeing 787, довести безпеку літієво-іонних батарей, займання яких стало напередодні причиною екстреної посадки лайнера в Японії. Після цієї події дві провідні японські авіакомпанії JAL і ANA також вирішили тимчасово припинити експлуатацію потенційно аварійних літаків.

Заборона торкнеться лише компанії United Airlines, в авіапарку якої є шість Dreamliner. Затримки і відміни рейсів через витоки масла і палива, загорань акумуляторних батарей і неполадки в гальмівній системі переслідують лайнери цього типу весь січень. Всього подібних інцидентів, у тому числі в США, відбулося щонайменше сім.

Влада Індії тимчасово заборонили національному авіаперевізнику Air India експлуатацію літаків Boeing 787 Dreamliner через дедалі більше за останні два тижні випадки виникнення неполадок у цих лайнерів.

Також Міністерство землі, інфраструктури, транспорту та туризму Японії розпорядилося про припинення польотів всіх наявних в країні літаків Boeing 787 Dreamliner, поки їх безпека не буде підтверджена.

Видання Лента.ру зазначає, що авіакомпанія LAN з Чилі призупинила експлуатацію Boeing 787 Dreamliner за рекомендацією Федеральної авіаційної адміністрації США.

Зазначимо, що останнім часом почастішали аварії літаків Boeing. Так, під час випробування літака в американському штаті Техас Boeing-787 Dreamliner здійснив аварійну посадку. Екстрена посадка сталася через задимлення в салоні, що виникло під час випробувального польоту. На борту знаходилися 42 людини, всі були евакуйовані з рятувальних трапах.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини світу | Переглядів: 930 | Додав: nowyny | Теги: відмова від польотів на Boeing 787 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]