Чт, 2024-04-25, 15:11
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

19:20
Від Порошенка Вакарчук отримав держнагороду і запитав, чому політики ставлять особисті інтереси понад державні
Інші останні Культурні новини

Музикант і громадський діяч Святослав Вакарчук, який отримав держнагороду з нагоди Дня Соборності, звернувся до президента Петра Порошенка з різкою промовою.

Текст звернення музикант опублікував у своєму блозі на сайті "Новий час".

"Так, нагороди - це добре. Але, на жаль, одними нагородами не вирішити завдань, які стоять перед нами .... Ворог, який роз'їдає Україну зсередини - корупція, тотальна несправедливість, невігластво, низький рівень так званої еліти - значно підступніший і небезпечний, ніж зовнішній ворог", - зазначив Вакарчук.

"Щоб перемогти його, теж потрібні герої - герої в українській політиці і владі. На жаль, на сьогоднішній день таких героїв ми не бачимо", - додав він.

За словами Вакарчука, наразі "ми бачимо бажання всидіти на двох або трьох стільцях, страх: втратити посаду, втратити добробут, політичний вплив, поставити під удар себе чи свою сім'ю. Ми бачимо розумних, але швидше хитрих і цинічних людей, які завжди знаходять логічне пояснення, чому в Україні все не так - винна війна, ціни на нафту, політичні опоненти, минула влада".

"Але ми не бачимо подвигів. Ми не бачимо справжніх жертв. Нам не потрібні політики - звичайні люди. Пам'ятаєте захисників Донецького аеропорту - кіборгів? Нам потрібні кіборги в політиці", - заявив музикант.

"Чому наші політичні керівники обирають приватне перед державним, спокій і страх за власне майбутнє міняють на політичні компроміси? Де посаджені злочинці? Де реальна зміна правил гри? Взагалі - де зміни в країні?", - запитав Вакарчук.

При цьому він закликав Порошенка сприйняти ці слова всерйоз: "Ці слова спрямовані до всієї української влади. І це не просто мій приватний голос - це, в прямому сенсі, голос народу України. І прийміть їх сьогодні, бо завтра вже може бути пізно".

Нагадаємо, 4 березня 2011 року письменник Василь Шкляр звернувся до президента Віктора Януковича з проханням відкласти вручення йому Шевченківської премії доти, поки не буде звільнено міністра освіти "українофоба Табачника". Після цього Янукович не включив Шкляра в номінацію на премію.

У 2012 році автор книги "Сни Ганса Християна" Леся Вороніна і її оформлювач, художниця Катерина Штанко відмовилися від президентської премії "Українська книжка року". Вороніна заявила, що не прийде на вручення премії, оскільки не бажає отримувати її від діючої влади.

Також в 2012 році письменник Анатолій Дімаров відмовився від ордена Ярослава Мудрого IV ступеня, яким його нагородив Янукович.

 

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Культурні новини | Переглядів: 701 | Додав: adminA | Теги: політики, особисті інтереси понад державні, Порошенко, держнагорода, Вакарчук | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]