Пт, 2024-03-29, 06:46
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

18:15
Від повернення Азарова на посаду прем'єр-міністра України інвестори не в захваті
Інші останні Економічні новини
Повернення Миколи Азарова на посаду прем’єр-міністра може змусити МВФ припинити переговори щодо надання Україні нового траншу. Про це передає "Тиждень" з посиланням на Financial Times.

"Затвердження Азарова на посаду прем’єра супроводжувалося криками "Ганьба, ганьба!" в приміщенні парламенту, який охопили бійки. Це і справді була ганьба, але ще більшою ганьбою буде, якщо Україні не вдасться справитися з нагальними проблемами, включаючи переговори про кредитний пакет з дуже обережним МВФ", - пише Financial Times.

"Я не певний, що Україна знайде компроміс з МВФ, їй треба наважитися на те, щоб зробити складні речі, які вона воліла б не робила. Якби я був Фондом, я б дуже сумнівався у підписанні угоди, коли є великі питання щодо бажання влади дотримуватися умов програми впродовж тривалого часу", - зазначив експерт зі Східної Європи в лондонському Standard Bank Тімоті Еш.

За його словами, будь-яка програма має високу ймовірність зійти з правильного шляху, і я думаю, що МВФ захоче гарантій, що політики і міністри будуть її дотримуватися.

"Наразі, надто зважаючи на те, що новий уряд ймовірно буде слабким і переважно зосередженим на президентських виборах 2015 року, я просто не бачу такої прихильності (до виконання умов МВФ)", - зауважив Еш.

Як зазначає Financial Times, інвестори будуть не в захваті від повернення Азарова.

"Він і його уряд пішли цього місяця у відставку, ймовірно для того, щоб посісти місця в парламенті. Азаров був рішуче проти ліквідації дорогих субсидій на рахунки газу для домогосподарств, що є ключовою умовою для надання кредиту МВФ, і панувало сподівання, що його відставка відкриє шлях для наступника, який був би більш дружнім до МВФ.

"Втім, видається, що відставка Азарова була спробою забезпечити йому другий термін і свіжий мандат, як воно і сталося. Але якщо вкидання Азарова назад у гру на тлі бійок депутатів має ціллю зміцнити позиції Януковича на посаді президента, то неясно, яку перевагу це дасть, надто, якщо МВФ відступить від ідеї надати рятівний пакет", - пише видання.

Нагадаємо, 13 грудня Верховна Рада України 7-го скликання дала згоду на призначення прем'єр-міністром України Миколи Азарова. Президент Віктор Янукович в той же день підписав указ про його призначення.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Економічні новини | Переглядів: 951 | Додав: adminA | Теги: повернення Азарова, інвестори | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]