Пт, 2024-03-29, 11:11
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

19:33
Від президента Словаччини Порошенко отримав підтвердження про продовження реверсу газу в Україну
Інші останні Економічні новини

  Словаччина гарантує дотримання реверсу газу в Україну, повідомив прес-секретар глави української держави Петра Порошенка Святослав Цеголко за результатами зустрічі президентів України і Словаччини в Братиславі.

"Інтенсивні переговори в Братиславі. Словаччина гарантує дотримання реверсу газу. Україна хоче створити газовий хаб, щоб газ перестав бути засобом політичного тиску", - написав він на сторінці в Facebook в неділю, 16 листопада, за підсумками переговорів президента України Петра Порошенка з президентом Словаччини Андрієм Кіской.

За словами Цеголка, словацька сторона запевнила, що продовжить реверс газу в Україну, незважаючи на зменшення поставок з РФ.

"Європа повинна бути єдиною, а як заявив президент Кіска, українські солдати вооють не тільки за Україну, але й за всю Європу та її цінності", - написав Цеголко.

Цеголко поінформував, що в рамках візиту також відбудуться зустрічі президента України з президентами Польщі та Німеччини.

Нагадаємо, 16 серпня Словаччина почала тестову прокачку по газопроводу Вояни-Ужгород. Добове надходження газу становило 2 млн куб. м. З 2 вересня обсяг поставок в Україну збільшився до 27 млн куб. м газу на добу.

2 вересня словацький газовий оператор компанія Eustream перейшла від тестових поставок газу в Україну на повноцінні комерційні.

4 листопада словацький газовий оператор компанія Eustream оголосила конкурс для постачальників на реверс додаткових обсягів газу в Україну.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Економічні новини | Переглядів: 908 | Додав: adminA | Теги: продовження реверсу газу, Україну, президента Словаччини, Порошенко | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]