Вт, 2024-04-23, 11:45
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

16:01
Від Ради вимагають збереження соцгарантій. Там забарикадувалися
Інші останні Політичні новини

Близько 400 людей пікетують Верховну Раду в четвер на знак протесту проти скорочення соціальних гарантій. А в цей час голова парламенту Володимир Литвин на сходах ВР зустрічає еміра держави Катар шейха Хамада бін Халіфі Аль Тані.

Серед учасників близько 300 представників Федерації профспілок України. Вони тримають плакати з гаслами: "Не допустимо прийняття антисоціального бюджету-2012 разом", "Знімають доморощені пани з нас сорочки і штани" та інші, передає "Інтерфакс-Україна".

Крім того, в пікеті беруть участь близько 50 ліквідаторів аварії на Чорнобильській атомній електростанції. Вони тримають плакати з гаслами "В Україні ліквідаторів наслідків аварії на ЧАЕС вже залишилося 42 тисячі", "Чому немає Чорнобиля правового після Чорнобиля атомного?".

На підході до Верховної Ради близько 20 представників "Фронту Змін" також проводять свій пікет під гаслом "Гідне життя людям праці".

Всі стоять за парканом, яким обгороджено площу перед Верховною Радою. Правоохоронців зовсім небагато: близько 10 осіб стоять біля входу в будівлю парламенту і ще приблизно 10 стоять по периметру паркану, за яким проходить пікет.

Нагадаємо, голова парламентської фракції Партії регіонів Олександр Єфремов заявив, що в проекті закону про державний бюджет України на 2012 рік закладено підвищення всіх соціальних виплат. Раніше документ викликав обурення в опозиції, зокрема Арсенія Яценюка.

Крім опозиційних політиків проти соціальної несправедливості вже неодноразово виступали люди. Дійшло до того, що громадські організації і профспілки зажадали відставки нинішньої влади.

Біля Ради збільшилася кількість міліціонерів: мітингувальники вже почали розхитувати паркан

Верховну раду через мітингувальників із середини заблокували залізними прутами та закрили центральний вхід на всі можливі замки. Інші входи до будівлі парламенту поки відчинені, повідомляє Gazeta.ua.

Двері до ВР закрили через те, що протестуючі "чорнобильці" почали розхитувати паркан. Їм заважають це зробити працівники правоохоронних органів.

Людей обурило те, що спікер Верховної Ради Володимир Литвин вийшов на ганок проводжати еміра держави Катар шейха Хамада бін Халіфи Аль Тані, постояв біля Мерседесу еміра, та до людей не підійшов.

Саме в цей час вони накинулися на паркан і він розхитався. Збоку Верховної Ради паркан тримає близько сотні міліціонерів. Серед мітингувальників переважно жінки похилого віку.

Пізніше стало відомо, що паркан пошкодили.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Політичні новини | Переглядів: 1078 | Додав: nowyny | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]