Чт, 2024-04-25, 03:43
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

23:35
Від "російської окупації" Придністров'я Молдова підрахує збитки
Інші останні Новини світу

  Молдовська влада планує найняти міжнародну юридичну фірму для оцінки збитку від військової присутності Росії в Придністров'ї.

Про це заявив спікер парламенту Молдови Андріан Канду в інтерв'ю латвійському виданню Latvijas Avize.

За його словами, Москві можуть пред'явити рахунок, який буде вимірюватися в мільярдах доларів. "Росія порушила міжнародне право", - наголосив Канду.

Він також повідомив, що у Придністров’ї, за підрахунками молдовської влади, перебувають 2000 російських військових-окупантів.

"Російські військові підрозділи є загрозою для безпеки, оскільки це незаконна військова присутність, така ж, як у Абхазії, Південній Осетії і Східній Україні", - сказав Канду.

Він додав, що молдовська влада намагається обговорювати це питання на міжнародному рівні і сподівається, що його піднімуть в ООН.

Нагадаємо, у серпні цього року постійний представник Молдови при ООН Віктор Морару повідомив в секретаріат ООН про намір країни винести окремим пунктом на розгляд ГА ООН питання про "повне виведення іноземних збройних сил з території Республіки Молдова".

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини світу | Переглядів: 697 | Додав: adminA | Теги: Молдова, збитки, російська окупація Придністров'я | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]