Чт, 2024-03-28, 21:22
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

19:00
Від Ростова-на-Дону до Владивостока-протестують регіони. МВС повідомляє про 50 затриманих
Інші останні Новини світу

10 грудня, в Новосибірську почався один з найбільших серед російських міст мітингів, повідомляє РИА "Новости" з посиланням на представника ГУМВС по області.

Близько 3,5 тисяч незгодних з результатами недавніх виборів до Держдуми зібралися на площі перед державною публічною науково-технічною бібліотекою. За оцінками журналістів, на площі знаходяться від трьох до чотирьох тисяч осіб - вона заповнена практично повністю.

Керівник фракції КПРФ в законодавчих зборах Новосибірської області Віктор Кузнєцов заявив, тим часом, що учасників акції від семи до восьми тисяч. На мітингу переважають червоні комуністичні прапори. Учасники тримають плакати з написом "Росії - чесні вибори!". Поліція не перешкоджає акції.

Нагадаємо, сьогодні мітинги на знак протесту проти фальсифікацій на виборах проходять у ряді міст Росії. Вже повідомлялося про акції в Барнаулі, Улан-Уде, Іркутську, Владивостоку, Хабаровську. Проте більше всього людей зібралися поки в Новосибірську.

Як раніше повідомлялося, в Москві на Болотяній площі на мітингу зібрались 40 тисяч осіб. Поліція попередила про загрозу обвалення Лужкового мосту поруч з Болотяною площею. На мосту скупчилося близько тисячі осіб.

МВС: близько 50 мітингуючих затримані в містах РФ

За даними правоохоронних органів, кількість затриманих на мітингах в разних російських містах не перевищує 50 осіб, передає британська телерадіокорпорація Бi-Бi-Сi.

За офіційними даними, понад всього людей - близько 40 - було затримано в Хабаровську.

По декілька чоловік затримано в Читі, Іркутську і Благовіщенську, передають в прес-центрі МВС.

В суботу, 10 грудня, в разних російських містах проходять акції протесту людей, незгодних з результатами виборів в Держдуму.

У Владивостоку на акцію протесту вийшло до тисячі осіб

10 грудня, у Владивостоку пройшла акція протесту проти фальсифікації результатів недавніх виборів в Держдуму, в якій взяло участь, за оцінкою організаторів, близько тисячі осіб.

Як повідомляє сайт газети "КоммерсантЪ", з міською адміністрацією при цьому був узгоджений пікет за участю десяти осіб.

За словами одного з організаторів пікету Артема Самсонова, вибраного 4 грудня депутатом приморських законодавчих зборів від КПРФ, на Корабельній набережній парламентарії-комуністи проводили зустріч з виборцями, тому у правоохоронних органів не було підстав для втручання. Представники поліції, дійсно, спокійно спостерігали за тим, що відбувається, не реагуючи на те, що пікет перетворився на повномасштабний мітинг з використанням звукопосилювальної апаратури.

Учасники зборів тримали в руках плакати з написами: "Чуров, покажи нам кіно", "Ми проти масових фальсифікацій на виборах", "Путін - гни. Да!, "Результати виборів - відмінити", "Щури повинні піти".

Маніфестанти говорили, що вони проводять акцію солідарності з іншими регіонами Росії, де результати виборів були відверто підтасовані.

"У Владивостоку ми довели, що при суворому контролі спостерігачів на виборчих ділянках "Єдина Росія" не може собі значно завищити число голосів. Ми не повинні шахраям і злодіям дати можливість вкрасти у нас хоч би один голос", - заявив один з ораторів.

В ході мітингу близько 70 осіб залишили свої координати в списку охочих попрацювати як спостерігачі на виборах президента Росії. У підсумковій резолюції учасники акції протесту у Владивостоку вимагали скасуват результати виборів, звільнити політв'язнів, відправити до відставки голову Центрвиборчкому Володимира Чурова і розформувати виборчі комісії, де були відзначені випадки фальсифікацій.

Тим часом, "КоммерсантЪ" відзначає, що за оцінкою співробітників поліції, в акції взяло участь не більше 150 осіб. "Ніхто затриманий не був. Випадки порушення громадського порядку зафіксовані не були", - сказала керівник прес-служби УМВС по Примор'ю Ірина Сирова. Проте, за її словами, стосовно організаторів акції протесту у Владивостоку порушено справу про адміністративне правопорушення за порушення правил проведення пікету.

Нагадаємо, за офіційними даними крайвиборчкому, на виборах до Держдуми в Приморському краю "Єдина Росія" <а href="http://rus.newsru.ua/world/05dec2011/powe4ina.html">отримала 32,99% голосів виборців, КПРФ - 23,32%, ЛДПР - 18,70% "Справедлива Росія" - 18,16%, "Яблуко" - 3,11%. Проте у Владивостоку "Єдина Росія" поступилася КПРФ в чотирьох з п'яти районів міста, перемігши тільки в одному.

Раніше сьогодні повідомлялося, що в Хабаровську поліція затримала учасників мітингу через десять хвилин після його початку.

Мітінги проти результатів виборів до Держдуми пройшли в Іркутську, Барнаулі, Пензі, Улан-Уде і Ростові-на-Дону

Після того, як на акції вийшли жителі Владивостока і Хабаровська естафету підхопили жителі Іркутська. Близько 150 жителів цього міста зібралися на санкціоновану акцію на площі біля державного цирку.

За словами представника ГУМВС по області, протестуючі прийшли з транспарантами: "Самоорганізація - шлях до свободи", "Ми за перевибори". На акцію в основному прийшли молоді люди, деякі наділи на обличчя медичні маски. Мітинг проходить мирно. На краю площі розмістилася одна машина поліції.

Тим часом, ще один мітинг пройшов в Улан-Уде. На площі Революції в центрі міста зібралися, за даними самих учасників, близько 200 осіб, а за даними МВС, близько 50-ти. Мітинг продовжувався більше години і завершився без інцидентів. При цьому учасники акції заявили про плани повторити її через тиждень і закликали підтримати подібну акцію в Москві.

У Барнаулі також мітингували проти фальсифікацій на виборах. Поліцейські оточили будівлю адміністрації Алтайського краю, куди перемістилося близько 300 учасників акції. Мітингуючі викрикували гасла "Досить брехати!" і "Перевибори!"

Тим часом, за даними Російської служби Бi-Бi-Сi, учасники несанкціонованого маршу в Санкт-Петербурзі досягли усної домовленості з властями про те, що арештів і затримань під час ходу з Площі повстання на Піонерську площу не буде.

Напередодні міська влада дала офіційний дозвіл на проведення мітингу, проте відхилили прохання про проведення ходи. Початок мітингу в Петербурзі намічений на 15.30 за місцевим часом, учасники маршу, як очікується, почнуть підтягатися до місця проведення заходу о 14.00. Також, за інформацією Бі-Бі-Сі, поліція перекриє рух на Площі Повстання.

Раніше сьогодні повідомлялося, що в Хабаровську поліція затримала учасників мітингу через десять хвилин після його початку.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини світу | Переглядів: 1064 | Додав: adminA | Теги: - від Ростова-на-Дону до Владивосто | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]