Вт, 2024-04-16, 15:09
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

21:15
Від розміщення російських євробондів ЄС застерігає банки - їх можуть використовувати "не за призначенням"
Інші останні Новини Європейського Союзу

Брюссель звернувся до європейських банків з пропозицією уникати участі в розміщенні російських євробондів, повідомляє РБК з посиланням на Financial Times.

За інформацією джерел, знайомих з застереженням ЄС, незважаючи на те, що запроваджені проти Росії санкції Євросоюзу прямо не забороняють купівлю російського боргу, представники ЄС приватно звернулися до європейських банків з попередженням, яке раніше озвучував Вашингтон для банків США. В ЄС вважають, що кошти, отримані в результаті розміщення паперів, можуть бути використані "не за призначенням", зазначає FT.

За інформацією видання, представники Брюсселя в приватних розмовах з керівництвом банків закликали пам'ятати про ризик того, що облігації можуть бути використані для обходу санкцій, і вжити запобіжних заходів, у тому числі наполягаючи на діях, що запобігають отриманню доходу від розміщення паперів особами, на яких накладено санкції.

"Абсолютно очевидно, що вони не хочуть, щоб ми брали участь в розміщенні російських євробондів - Ред.). <...> Нам не рекомендовано", — розповів виданню банкір, знайомий із застереженнями Брюсселя.

Якщо це попередження переконає європейські банки, Росія може бути змушена відмовитися від першої за кілька років спроби виходу на ринок запозичень, зазначає FT.

Раніше видання The Wall Street Journal повідомляло, що американська влада застерегла великі банки США від участі в розміщенні російських євробондів. У Вашингтоні визнали, що це може суперечити санкційній політиці проти Москви. Тоді видання повідомило, що не всі банки вже визначилися з подальшими діями. Пізніше джерела газети повідомили, що Goldman Sachs склав заявку на участь у розміщенні російських суверенних паперів, однак таким чином, щоб її можна було відкликати в будь-який момент, пославшись на позицію вищих керівників банку. За даними джерела видання, J. P. Morgan Chase розглядав можливість подачі заявки, однак зрештою керівництво банку вирішило цього не робити, а Bank of America Corp., Citigroup Inc., Morgan Stanley і Wells Fargo & Co. спочатку заявили про відмову.

Востаннє Росія брала в борг на міжнародних ринках у вересні 2013 року, коли продала папери на $6 млрд із погашенням в 2019, 2023 і 2043 роках. Відтоді Росія не виходила на міжнародні ринки капіталу через санкції Заходу, накладені після анексії Криму, які фактично закрили для країни зовнішні боргові ринки (хоча західні санкції не поширюються на держзапозичення).

На початку лютого стало відомо, що Росія направила 25 іноземним банкам заявки на організацію можливого розміщення євробондів у 2016 році. 

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини Європейського Союзу | Переглядів: 711 | Додав: adminA | Теги: банки, ЄС, російські євробонди, не за призначенням | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]