Пт, 2024-03-29, 01:20
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

22:27
Від США Грузія отримає новітні ПЗРК Stinger
Інші останні Новини світу

Грузія отримає новітні системи протиповітряної оборони Stinger.

Про це заявив кандидат у міністри оборони Грузії Леван Ізорія, пише "Грузия Online".

"Приблизно місяць тому я був у США і ми отримали позитивні обіцянки з тим, що Грузія разом з Javelin отримає новітні протиповітряні тактичні системи Stinger. Це певною мірою визнання політики, яку ми проводимо в оборонній сфері", - сказав він.

Ізорія також наголосив, що останнім часом країна змогла посилити боєготовність і значно наблизитися до стандарів НАТО.

"Оборонний бюджет становить 2% від ВВП. Найголовніше, що 20% бюджету спрямовані на оснащення. Це один з основних стандартів НАТО, якому відповідають лише 8 членів альянсу, і ми, як країна-аспірант, задовольняємо ці стандарти", - додав Ізорія.

США уже поставили Грузії протитанкові комплекси Javelin. У листопаді Державний департамент США прийняв рішення про затвердження продажу Грузії ракет Javelin і пускових установок на 75 мільйонів доларів.

Уряд Грузії звернувся із запитом про купівлю 410 ракет Javelin і 72 пускових комплексів Javelin Command (CLU) (включаючи два блоки CLaw Javelin Block 1, які будуть використовуватися в якості запасних частин).

Також в угоду включені десять інструкторів, технічна допомога уряду і підрядника США, транспорт та інші пов'язані елементи логістики і програми підтримки.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини світу | Переглядів: 732 | Додав: adminA | Теги: Грузія, новітні ПЗРК Stinger, США | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]