Пт, 2024-04-19, 06:38
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

11:53
Від Світового банку Міносвіти чекає 0,3 млн доларів
Інші останні Новини про співпрацю України з ЄС

Міністерство освіти і науки України зацікавлене у відновленні співпраці зі Світовим банком і сподівається на підтримку установи в проведенні реформ. Про це заявила міністр освіти і науки Лілія Гриневич під час зустрічі з директором Світового банку у справах України, Бєлорусі та Молдови Сату Кахконен, повідомляє Урядовий портал.

"Світовий банк має дуже широку активність у пострадянських країнах. На жаль, Міністерство освіти і науки має не досить хорошу історію відносин із вашою установою в попередні періоди. Але нині міністерство змінилося, і ми переконані, що робота Світового банку в Україні в напрямку освіти буде дуже продуктивною та допоможе нашій країні", - зазначила Гриневич.

На фінальній стадії перемовин знаходиться проект "Зміцнення формування політики на основі доказових даних із використанням освітньої статистики й аналізу", що реалізовуватиметься у співпраці зі Світовим банком.

"Проект складається з трьох компонентів. Перше - розвиток інтегрованої Інформаційної системи освіти, яка об'єднуватиме освітні бази даних, включатиме створення порталу відкритих даних. Друге - підготовка до участі в Програмі міжнародного оцінювання учнів (PISA). І третє - зміцнення Інституту освітньої аналітики, що має стати провідною установою у сфері освітньої статистики й аналітики в Україні", - повідомили в МОН.

Термін реалізації проекту - 2 роки, загальна вартість - 400 тис. дол. США. Для його впровадження Світовий банк надасть 340 тис. дол. гранту, а решту забезпечить Інститут освітньої аналітики шляхом покриття адміністративних витрат установи.

Міністр також розповіла представникам Світового банку про пріоритети МОН на середньострокову перспективу. Серед них - забезпечення якості вищої освіти, модернізація професійно-технічної освіти та реалізація реформи середньої освіти "Нова українська школа".

"Ми розуміємо важливість запланованих вами реформ, особливо, що стосується середньої освіти, що має безпосередній вплив на життя усього суспільства. Ті люди, з якими в мене є можливість спілкуватися, вкрай стурбовані тим, що якість освіти в українських школах падає", - наголосила Кахконен.

Вона додала, що Світовий банк готовий підтримати МОН у проведенні реформ, зокрема наданням рекомендацій та аналітикою. Подальше поглиблення співпраці, на думку директора Світового банку у справах України, Білорусі та Молдови, можливе після того, як МОН продемонструє рішучість у проведенні реформ.

Як повідомлялося, наприкінці минулого 2016 року МОН України розпочало перехід на електронний документообіг.
   

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини про співпрацю України з ЄС | Переглядів: 725 | Додав: adminA | Теги: 3 млн доларів, міносвіти, Світовий банк | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]