Сб, 2024-04-20, 08:48
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

14:55
Від традиційного "Сходження на Чатирдаг" Меджліс закликає відмовитися
Інші останні Новини з регіонів України

У Меджлісі вважають, що традиційне сходження кримськотатарської молоді на кримську вершину Чатирдаг цього року недоцільно, бо може бути використано російською "владою" на півострові в своїх цілях. Про це на своїй сторінці в Facebook написав голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров.

"За результатами оперативного обговорення ситуації з членами Меджлісу кримськотатарського народу і активістами кримськотатарських молодіжних організацій, я поділяю думку про недоцільність участі 15 травня 2016 року в акції "Сходження на Чатирдаг", яка буде використана російськими окупантами та їхніми прислужниками виключно в цілях поневолення і придушення свободи і волі корінного народу Криму", - написав Чубаров.

За його словами, цього року, "в умовах дії неправомірного і явно злочинного рішення, прийнятого 26 квітня 2016 року окупаційним "Верховним судом Криму" щодо Меджлісу кримськотатарського народу, "організатором" сходження на Чатирдаг, виступило керівництво Духовного управління мусульман Криму.

"Об'єктивно оцінюючи стан повної підконтрольності керівництва ДУМК з боку окупаційної влади і каральних органів РФ, співвітчизники цілком обґрунтовано вважають, що їхніми щирими намірами і участю в меморіальному заході, присвяченому пам'яті жертв геноциду кримськотатарського народу, скористаються представники окупаційної влади та її прислужники", - заявив Чубаров.

Як зазначив глава Меджлісу, співвітчизники в Криму у своїх зверненнях до голови Меджлісу виходять з того, що, "керівництво ДУМК, за мовчазного сприяння, за якого в Криму щодня відбуваються кричущі порушення прав мусульман - кримських татар, під час проведення зазначеної акції не буде перешкоджати привнесенню окупантами та їхніми посіпаками атрибутики та символів Російської Федерації, яка окупувала Крим".

Очевидно і те, вважає Чубаров, що сподіваючись забезпечити масовість акції "Сходження на Чатирдаг" ряд відомих колаборантів плекає надію виправдатися перед своїми господарями за оглушливий провал "свята" Хидирлез, яке бойкотував кримськотатарський народ".

Глава Меджлісу знову подякував співвітчизникам у Криму, які "масово бойкотували організоване російськими окупантами "свято" Хидирлез і, тим самим, дали чутливий урок окупантам і їхнім прислужникам".

Як відомо, щороку в Криму в середині травня під егідою Меджлісу за активної участі кримськотатарських молодіжних організацій та ветеранів національного руху проходила масова акція "Сходження на Чатирдаг", присвячена пам'яті жертв геноциду кримськотатарського народу.

Нагадаємо, торік Меджліс кримськотатарського народу відмовився святкувати Хидирлез на території окупованого Криму. Свято відбулося в Києві.

Цього року Хидирлез також пройшов у столиці.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини з регіонів України | Переглядів: 711 | Додав: adminA | Теги: Меджліс, традиційне сходження на Чатирдаг, відмова | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]