Пт, 2024-04-19, 04:36
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

09:58
Від вибуху на станції Укроборонпрому загинув представник НАТО
Інші останні Надзвичайні новини

Представник НАТО, він же громадянин України, який допомагав утилізувати боєприпаси, є одним із трьох загиблих під час вибуху на майданчику ДК "Укроборонпром", що прогримів у четвер 28 липня, повідомила співробітниця Сумської прокуратури Тетяна Мироненко.

"Троє загиблих, в тому числі і представник НАТО, який стежив за утилізацією бойових частин ракет", - написала Мироненко на своїй сторінці у Facebook.

Як зазначила співробітниця прокуратури в своєму повідомленні, представник НАТО був громадянином України. Згідно з повідомленням, загиблий на випробувальній станції сприяв виконанню спеціальної спільної програми НАТО, спрямованої на допомогу Україні в утилізації боєприпасів.

Мироненко повідомила, що вибух стався на випробувальній станції №2 НДІ хімічних продуктів Укроборонпрому.

ДК "Укроборонпром" створено спеціальну комісію для розслідування обставин вибуху. Про це повідомила прес-служба Укроборонпрому. Комісія вже розпочала свою роботу на місці вибуху разом з фахівцями Генеральної прокуратури України та Нацполіції.

За дорученням президента України сім'ям загиблих буде надано допомогу.

Як повідомила раніше прес-служба військової прокуратури Центрального регіону України, вибух стався в четвер, 28 липня, приблизно о 16.30, за попередньою інформацією, під час розвантаження бойових припасів, які були привезені на утилізацію.

"Попередньо встановлено, що під час розвантаження бойових припасів, які були привезені для утилізації, стався їх вибух. Внаслідок цього загинули три людини і ще дві зазнали тілесних ушкоджень", - сказано в повідомленні.

Для з'ясування обставин події на місце виїхали представники правоохоронних органів Сумської області, в тому числі військової прокуратури Сумського гарнізону Центрального регіону України на чолі з виконувачем обов'язків військового прокурора гарнізону.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Надзвичайні новини | Переглядів: 765 | Додав: adminA | Теги: станція Укроборонпрому, Вибух, загинув представник НАТО | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]