Сб, 2024-04-20, 02:39
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

11:40
Від зарплати новообраний президент Парагваю відмовився на користь бездомних дітей і невиліковно хворих
Інші останні Новини світу
Обраний президент Парагваю і один з найбагатших людей країни Орасіо Картес має намір відмовитися від зарплати на користь бездомних дітей і невиліковно хворих, пише NEWSru.com.

Перемога Картес на виборах 21 квітня ознаменувала повернення до влади після п'ятирічної перерви консервативної партії "Колорадо", яка до цього правила в Парагваї 61 рік поспіль.

"Мені додасть великої радості пожертвувати гроші, які можуть змінити життя людини, що їх потребує", - підкреслив Картес в бесіді з журналістами, перед операцією з видалення у нього грижі міжхребцевого диска.

Новий президент Парагваю, якому належать близько 25 найбільших компаній країни, зазначив, що він очолив країну не для того, щоб заробляти гроші для себе, а навпаки, щоб витрачати їх.

За його словами, уряд буде приділяти особливу увагу турботі про найменш захищені верстви населення: дітей, літніх людей та інвалідів.

Відразу після перемоги на виборах Картес пообіцяв, що його першочерговим завданням стане боротьба з бідністю, в якій проживають 40 відсотків населення.

За даними Міжнародного валютного фонду на 2011 рік, ВВП на душу населення в Парагваї становить всього 5413 доларів, що є одним з найнижчих показників у Південній Америці після Болівії.

Крім того, після вступу на посаду глави держави 15 серпня Картес належить докласти всіх зусиль для того, щоб вивести Парагвай з політичної ізоляції, в якій він опинився після імпічменту, оголошеного парламентом у червні минулого року законно обраному президенту Фернандо Луго, що представляв ліві сили.

Більшість країн Латинської Америки сприйняли події в Асунсьйоні, як державний переворот, і відкликали своїх послів.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини світу | Переглядів: 1030 | Додав: adminA | Теги: зарплата, президент Парагваю, користь бездомних дітей, хворих | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]