Чт, 2024-03-28, 22:24
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

20:52
"Видатним письменником" назвав Гамлета міністр культури Румунії
Інші останні Новини Європейського Союзу

 Міністр культури Румунії Іонуц Вулпеску під час заходу з нагоди Міжнародного дня книги вирішив поговорити про важливість читання.

Міністр продемонстрував свою ерудицію і повідомив, що цього дня вшановують також пам'ять Вільяма Шекспіра. Пізніше, даючи в інтерв'ю в ході реаліті-шоу на Realitatea TV, Вулпеску сказав, що "видатними письменниками людства були Сервантес і Гамлет". Про це повідомила газета "Молдавские ведомости".

Така репліка міністра культури викликала бурхливу реакції ЗМІ по всьому світу.

Нагадаємо, що свого часу міністр культури РФ заявив, що у росіян є додаткова хромосома.

Зазначимо, що літературні конфузи нерідко траплялися і в публічних висловлюваннях колишнього президента України Віктора Януковича. Так, він називав поетесу Ганну Ахматову Ахметовою, поета Павла Беспощадного - Безсмерним, письменника Гулака-Артемовського - Артемівським (за аналогією із шампанським), переплутав діяча міжнародного робочого руху Августа Бебеля з одеським письменником Ісааком Бабелем. А російського прозаїка Антона Чехова назвав великим українським поетом.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини Європейського Союзу | Переглядів: 907 | Додав: admin | Теги: Румунія, Міністр культури, видатний письменник, гамлет | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]