Сб, 2024-04-20, 15:27
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

07:37
Відбір ЧС-2018: збірна України зіграла внічию з Ісландією
Інші останні Спортивні новини

  На столичному НСК "Олімпійський" завершився матч 1-го туру відбіркового раунду Чемпіонату світу-2018 з футболу, в якому збірна України приймала команду Ісландії і звела гру внічию - 1:1. Основні події матчу проходили в першому таймі, пише УНІАН.

Гості набагато активніше почали матч і на 5-й хвилині Альфред Фіннбогасон відкрив рахунок.

Після передачі від Бьярнасона Фіннбогасон під кутом вийшов один на один з П`ятовим. Ісландець пробив у голкіпера, який вийшов, але м'яч від голови Кучера відскочив знову до Фіннбогасона, який завдав влучного удару. Після цього ісландці грали другим номером, але не зуміли втримати свою перевагу. У кінцівці тайму Андрій Ярмоленко зрівняв рахунок. На 41-й хвилині Ракицький вдарив здалеку і голкіпер у падінні відбив м'яч перед собою. Ярмоленко підібрав м'яч і другим дотиком пробив точно в правий від себе кут.

Цікаво, що ісландці грали в меншості, оскільки Скуласона через травму вивели за межі поля. У другому таймі команди продовжили на рівних боротися, а долю матчу міг вирішити пенальті на 82-й хвилині. Траустасон завалив Бутко, який увірвався в штрафну площу, але Євген Коноплянка при виконанні 11-метрового удару потрапив у штангу.

В інших матчах Групи I з таким самим рахунком 1:1 зіграли внічию Фінляндія і Косово, а також Хорватія та Туреччина.

Шевченко: "У матчі з Ісландією ми втратили два очки, але досягли хорошого результату"

Головний тренер збірної України Андрій Шевченко висловив задоволення роботою своєї команди в матчі проти Ісландії в рамках відбіркового турніру до чемпіонату світу з футболу 2018 року. Про це він сказав на прес-конференції після гри, повідомляє Sport Arena.

"Я вважаю, що було набагато більше позитиву, ніж негативу. Ми грали з непростою командою, яка знайде шанс забити. Тому найголовніше було — убезпечити наші ворота. Не завжди виходило. Я задоволений роботою команди. Ми були ближчими до перемоги", — сказав Шевченко.

"Судячи з незабитого пенальті, ми втратили два очки. Ісландія — серйозний суперник. І, на мій погляд, ми досягли хорошого результату", - додав фахівець.

Шевченко також пояснив, чому в основному складі збірної України не було жодного номінального форварда, а на вістрі атаки вийшов півзахисник "Шахтаря" Віктор Коваленко.

"Гра без форварда не була експериментом. У нас залишилося два нападаючих, які не отримували ігрову практику в клубах. Ми поставили на вістрі Коваленка, тому що він у кращій формі на цій позиції. Він створював гостроту. Зозулю я випустив, бо думав, що цього часу вистачить, щоб відчути гру", - пояснив тренер.

Крім того, він відзначив роботу флангових захисників, які створювали загрози воротам суперника. За словами тренера, обсяг роботи, виконаний українськими футболістами, змусив Ісландію у другому таймі опуститися глибоко до своєї штрафної, в результаті чого був зароблений пенальті.

"Незабитий пенальті Коноплянкою? Я призначав пенальтиста. Коноплянка був пенальтистом у себе в команді, і я попросив його пробити", - прокоментував невдачу півзахисника Шевченка.

Головний тренер збірної також відзначив підтримку уболівальників за межами стадіону на Троїцькій площі.

"Незважаючи на порожній стадіон, ми чули вболівальників. Ми вдячні їм за підтримку", - сказав тренер.

"Засмучений? Трохи, тому що ми були ближчими до перемоги. Але сьогодні було більше відповідей, ніж питань. Сьогодні більше позитивних моментів", - вважає фахівець.

Тренер збірної Ісландії: "Жодна команда не зможе здобути в Україні більше очок, аніж ми"

Збірна України з футболу нічим не здивувала головного тренера збірної Ісландії Хейміра Хадльгрімссона під час матчу відбіркового турніру до чемпіонату світу 2018 року. Про це фахівець заявив на післяматчевій прес-конференції.

"Дуже дивно грати без уболівальників. Це дивно для гравців, і для вболівальників, а для тренерів — цілком звично. Я думаю, що жодна команда не зможе добути в Україні більше очок, ніж ми. Україна — дуже сильна команда, яка додає в другому таймі. Я очікував, що Шевченко довіриться молодим гравцям. Так і сталося. Також ми чекали, що найбільша небезпека буде приходити від флангових півзахисників - Коноплянки та Ярмоленка. Все так і сталося, я нічим не здивований", - заявив Хадльгрімссон.

При цьому він додав, що задоволений нічийним результатом матчу, адже збірна України грала краще, аніж його команда.

"Для нас успіх - це покращувати свою гру від матчу до матчу. Ми забили швидкий м'яч. Гол нас шокував. Але я ще раз повторюся, що сьогодні Україна грала краще. Ми більше хотіли контролювати м'яч, перший час нам це вдавалося, але потім Україна перехопила ініціативу. Також повинні були грати більш щільно, не відкривати зони і швидко переходити з оборони в атаку. В першому таймі це вдавалося, у другому - у меншій мірі. Цим я незадоволений", - сказав ісландський фахівець.

Як повідомлялося, матч проходив без глядачів, але повболівати можна було у спеціально підготовленій фан-зоні поруч зі стадіоном.     

 

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Спортивні новини | Переглядів: 745 | Додав: adminA | Теги: збірна україни, внічию з Ісландією, відбір ЧС-2018 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]