Чт, 2024-03-28, 16:59
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

09:10
Відбудеться День українських реформ у Раді Європи
Інші останні Новини про співпрацю України з ЄС

У Раді Європи в понеділок 3 жовтня відбудеться День українських реформ, в якому візьме участь глава МЗС України Павло Клімкін. Про це йдеться у повідомленні прес-служби МЗС.

День українських реформ організований постійним представництвом України при Раді Європи у співробітництві з секретаріатом цієї організації та Естонським головуванням в Комітеті міністрів Ради Європи.

"Метою заходу є презентація досягнень нашої держави в реалізації реформ, які Рада Європи підтримує в рамках свого Плану дій для України на період 2015-2017 років, що є найбільшим в історії організації пакетом експертної та технічної допомоги державі-члену", - йдеться у повідомленні.

В МЗС нагадали, що План дій охоплює такі реформи як створення і зміцнення антикорупційних механізмів, судова реформа, реалізація національної стратегії із захисту прав людини, реформи поліції та пенітенціарної системи і створення суспільного телебачення.

В рамках Дня українських реформ будуть обговорені як вже наявні результати реформ, так і подальші пріоритети взаємодії України з Радою Європи у цих сферах.

В рамках візиту Клімкін також проведе зустріч з комісаром Ради Європи з прав людини Нілсом Мужнієксом.

Окрім Клімкіна, у Дні українських реформ в Раді Європи візьмуть участь міністр юстиції Павло Петренко, директор Національного антикорупційного бюро Артем Ситник, заступник генерального прокурора Євген Єнін, голова Вищої кваліфікаційної комісії суддів Сергій Козьяков та інші високі посадовці і представники українських громадських організацій, які беруть участь в реалізації Плану дій.

Нагадаємо, 28 вересня президент Петро Порошенко провів перемовини з президентом Європейської Ради Дональдом Туском.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини про співпрацю України з ЄС | Переглядів: 730 | Додав: adminA | Теги: Рада Європи, День українських реформ | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]