Чт, 2024-03-28, 21:46
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

12:57
Відбудеться мітинг з вимогою покарати вбивцю вагітної жінки на Чернігівщині
Інші останні Кримінальні новини
У понеділок, 11 березня, вдень, у Борзні сталась жахлива подія, про яку гомонить увесь район і не тільки. 38-річний Сергій Ярошенко порізав вагітну жінку 21-річну Оксану Циганок. Оксана була на шостому місяці, пише Gazeta.ua з посиланням на тижневик "Вісник Че".

Сергій - колишній міліціонер Борзнянського райвідділку міліції, служив у черговій частині, звільнився два місяці тому у званні майор. Син 60-річного Федора Ярошенка, керівника Борзнянської ремонтно-будівельної дільниці, і працівниці місцевої бібліотеки. Родина Ярошенків має магазин-кафе "Борзнянка".

Раніше Оксана працювала продавцем у Ярошенків. Та звільнилася, її мати Любов Володимирівна продовжувала працювати, але згодом теж розрахувалася. Як кажуть у Борзні, продавці там довго не витримували і кидали роботу через звинувачення у постійних недостачах. Така ж доля спіткала й Оксану.

Ярошенко-молодший приїхав до Оксани додому вранці. Вона була сама. Мати на роботі у Ніжині. Цивільний чоловік Юрій на заняттях у місцевому технікумі, він студент. Сергій почав кричати і вимагати гроші, які нібито зникли як недостача. А тоді став різати ножем обличчя і живіт.

Кажуть, розпанахав так, що з рани на животі стирчала ніжка дитини. З останніх сил поранена Оксана вирвалася від душогуба і кинулася по допомогу до сусідів.

Бігла, затискаючи руками живіт, з якого текла кров. Кривавий слід через дорогу і досі видно. Не достукавшись до сусідів, Оксана повернулася до себе в хату і впала, затиснувши в руці мобілку. Якраз у цей час додому поверталася медпрацівник і сусідка Циганків Наталя Лоєнко. Вона пішла по кривавому сліду. Двері були розчинені.

З останніх сил Оксана сказала, хто хотів її убити і що вже подзвонила мамі. Як з'ясувалося, мати зателефонувала у Борзну і викликала "швидку". Кажуть, оперували Оксану шість годин.

На жаль, дитину врятувати не вдалося. На лікування потрібно багато грошей. Нині колють дорогі антибіотики. Оксана у реанімації. Родина Циганків бідна, проте порядна. Тому колишні однокласники Оксани згуртувалися у соцмережі "Вконтакте" і збирають гроші на її лікування.

Щоб затримати підозрюваного Сергія Ярошенка, довелося викликати з Чернігова наряд спецпідрозділу "Беркут". Кажуть, Ярошенко поїхав у село Адамівку, де взяв у заручниці підприємця Світлану Москаленко. Начебто відстрілювався від міліції. Та була дана команда: "Не стріляти, взяти живим!" Взяли.

Нині про Сергія Ярошенка у Борзні говорять різне. Що перед нападом на Оксану він з компанією довго відпочивав у місцевому барі, побив дружину, яка працює зубопротезистом. Повісив удома собаку і кота.

У Сергія погана слава. Місцеві єгері називають його браконьєром. У Борзні ходять чутки про причетність його і ще двох міліціонерів, дітей впливових батьків, до смерті дівчини-сироти. Нібито поїхала з ними на річку і... втопилася.

А ще згадують про давню перестрілку з генералами у приватному мисливському угідді у борзнянських лісах. Проте для батьків своє дитя найкраще. Сергій - єдина і бажана дитина у сім'ї.

Було вирішено вислухати думку Ярошенків про криваву історію. Підозрюваного Сергія спитати нема як, після затримання його відвезли у міліцію у Бахмацький район.

Стосовно підозрюваного відкрито кримінальне провадження за статтею 115 частини 2, умисне вбивство жінки, яка вочевидь для винного перебувала у стані вагітності. Хоча злочин і не доведено до кінця. Він карається позбавленням волі терміном від 10 до 15 років або довічним ув'язненням.

Також стало відомо, що щонайменше півтисячі борзнянців хотіли вчинити самосуд. У середу, 13 березня, під час судового засідання, яке визначало, чи залишати вбивцю під вартою, люди штурмували міліцейську машину і закидали камінням автомобіль батька Ярошенка.

У п'ятницю, 15 березня, о 16.00 у Борзні на центральній площі відбудеться мітинг з вимогою справедливо покарати Ярошенка і чиновників, які його прикривали.

Раніше повідомлялося, що у Донецьку чоловік з ножем захопив у заручниці співробітницю кредитної спілки, вимагаючи виплатити 50 тис грн.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Кримінальні новини | Переглядів: 1095 | Додав: adminA | Теги: Чернігівщина, вбивця вагітної жінки, мітинг | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]