Ср, 2024-04-24, 03:44
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

14:26
Відбудеться засідання Комітету асоціації Україна-ЄС у Брюсселі
Інші останні Новини про співпрацю України з ЄС

У рамках засідання планується здійснити оцінку виконання Угоди про асоціацію.

У Брюсселі сьогодні, 29 червня, відбудеться третє засідання Комітету асоціації між Україною та ЄС. Про це повідомляє Урядовий офіс з питань європейської та євроатлантичної інтеграції секретаріату Кабінету міністрів України.

"29 червня 2017 р. о 15:00 у Брюсселі (Королівство Бельгія) розпочнеться третє засідання Комітету асоціації між Україною та ЄС", - йдеться у повідомленні.

Українську делегацію на засіданні очолить директор Урядового офісу з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Секретаріату Кабінету Міністрів України Ольга Стефанішина, делегацію Європейського Союзу – керуючий директор Європейської служби зовнішньої дії з питань Європи та Центральної Азії Томас Мейр-Хартінг.

"У рамках засідання Комітету асоціації буде обговорено широкий комплекс питань політичного, енергетичного, економічного та секторального співробітництва. Також планується здійснити оцінку виконання Угоди про асоціацію та відповідно розглянути механізми моніторингу, імплементації та координації її інституційних підвалин", - повідомляє Урядовий офіс.

Як повідомлялося, 30 травня Верхня палата парламенту Нідерландів проголосувала за ратифікацію Угоди про асоціацію між Україною та Європейським Союзом, закон опублікували 14 червня. 15 червня Нідерланди повністю завершили ратифікацію Угоди і передали ратифікаційну грамоту до Брюсселя.

Ратифікація повинна відбутися на саміті Україна-ЄС у липні.

Нідерланди – остання країна, яка ратифікувала Угоду про асоціацію Україна-ЄС. Процес сповільнився через референдум 6 квітня, на якому більшість виборців виступили проти Асоціації. Після цього влада країни і ЄС погодили спеціальний додаток до угоди, яке розблокував ратифікацію.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини про співпрацю України з ЄС | Переглядів: 850 | Додав: adminA | Теги: брюссель, засідання Комітету асоціації Україн | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]