Чт, 2024-03-28, 15:35
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

13:51
Відбулося виверження вулкана Майон на Філіппінах: загинули п'ять альпіністів
Інші останні Новини світу
П'ять чоловік загинули в результаті виверження філіппінського вулкана Майон, ще семеро отримали різні травми. Про це повідомляє Agence France-Presse з посиланням на главу Національної ради щодо запобігання надзвичайних ситуацій Едуардо дель Розаріо (Eduardo del Rosario), пише Lenta.ru.

Всього під час викиду попелу на схилах вулкана могли перебувати до 20 альпіністів, в тому числі громадяни іноземних держав.

Представник місцевої туристичної фірми, яка займається організацією підйомів на вулкан, повідомив південноафриканському виданню Times, що троє із загиблих були німецькими туристами. У результаті виверження також загинув гід-філіппінець і постраждав громадянин Австралії. Відомостей про п'ятого загиблого не надходило. Офіційні джерела не розкривають інформацію про жертви.

Викид попелу з кратера вулкана Майон на південному сході острова Лусун стався вранці 7 травня. Стовп попелу, за повідомленнями очевидців, досягав 500 метрів у висоту. У той же час, фахівці заявили про відсутність магматичної активності.

"Це був звичайний випадок вибуху під тиском пари", - повідомив головний сейсмолог країни Ренато Солідум (Renato Solidum).

Вулкан Майон, висота якого становить 2462 метра, вивергався 48 разів за останні 400 років. Найбільш руйнівний виверження відбулося в 1814 році, коли під потоками лави загинули 1200 осіб. Останнє велике виверження Майона спостерігалося в 2009 році. Тоді влада евакуювала десятки тисяч людей з прилеглих до гори районів.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини світу | Переглядів: 977 | Додав: adminA | Теги: виверження вулкана Майон, Філіппіни, п'ять альпіністів | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]