Сб, 2024-04-20, 13:12
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

21:24
ВІДЕОЗапис невдалого тестового запуску найшвидшого у світі літака
Інші останні Новини світу

Управління перспективних дослідницьких програм в області оборони США (DARPA) опублікувало в Мережі відеозапис невдалого запуску найшвидшого літака в світі Falcon HTV-2, щоб, не дивлячись на провал, дати зрозуміти, що означає летіти на швидкості в 20 разів вищій за швидкість звуку.

Тестовий запуск відбувся 11 серпня і завершився невдачею. Літак повинен був досягти меж атмосфери Землі, а потім повернутися з швидкістю близько чотирьох миль в секунду (майже 6,5 км в секунду). Проте незабаром він перестав передавати на Землю телеметричні дані в режимі реального часу і, імовірно, впав в Тихий океан.

На відеозаписі, знятому членами команди корабля, який знаходився в Тихому океані, не видно безпосереднього падіння літака. Але це відео дає можливість оцінити неймовірну швидкість літака, пише The Daily Mail.

Як додатковий матеріал DARPA змоделювало відео, на якому порівнюються швидкості бойових літаків Falcon (в центрі на відео), C-5 (справа) і F-18 (зліва). Очевидно, що Falcon залишає конкурентів далеко позаду. Цей літак є частиною програми DARPA і Пентагону із створення принципово нового типу зброї: очікується, що він зможе досягти будь-якої точки земної кулі за 60 хвилин.

Гіперзвуковий Falcon HTV-2 є розробкою американського Управління перспективних дослідницьких програм в області оборони і є суперзброєю нового покоління. Формою літак нагадує наконечник списа.

Весь його корпус злитий - крил в звичному розумінні немає. Довжина його невелика - всього 3,7 метра, швидкість польоту - 13 тисяч миль в годину (майже 21 тисяча кілометрів на годину). Для порівняння: надзвукові літаки типу радянського МіГ-25, на яких було встановлено 29 світових рекордів, за годину долають 2,4 тисяч кілометрів.

Корпус складається з експериментального композиційного матеріалу, що витримує дуже високі температури. Наприклад, при зворотному входженні в атмосферу вона складе порядка 800 градусів Цельсія. В принципі ж матеріал витримує і більший жар - майже 2 тисячі градусів, що вище за температуру плавлення стали.

Апарат, який за запитом Пентагону почали розробляти в 2003 році, до цього тестувався у віртуальному просторі і в аеродинамічній трубі. Перший його тестовий запуск в реальних умовах відбувся в квітні минулого року, але виявився невдалим.

Тривав він всього 9 хвилин: літак протягом 139 секунд летів на швидкості 16,7 тисяч миль в годину, після чого бортовий комп'ютер діагностував аномалію і, слідуючи програмі безпеки, спрямував його в океан.

Втім, за словами розробників, ця невдача дала їм можливість виправити деякі неточності і помилки в конструкції і всьому тому, що впливає на характеристики апарату. Проте що конкретно було не так під час квітневого тесту, так до цих пір і невідомо. Деякі інженери вважають, що апарат "перегрівся".

У ЗМІ пишуть, що на розробку, модифікацію і випробування Falcon HTV-2 до цих пір було витрачено 308 мільйонів доларів. Планується, що він буде повністю готовий до 2025 року.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини світу | Переглядів: 1420 | Додав: nowyny | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]