Пт, 2024-04-19, 12:02
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

18:20
"Відкритий православний університет Святої Софії"- у Києві створили освітній майданчик
Інші останні Столичні новини - новини Києва

У Митрополичому будинку на території Національного заповідника "Софія Київська" у п'ятницю 4 березня відбудеться презентація Відкритого православного університету Святої Софії.

Як зазначає прес-служба громадської ініціативи "21 листопада", метою проекту є створення постійно діючого освітнього майданчику для проведення дискусій та лекцій, видавництва книг та організації заходів, направлених на відновлення єдності України, в тому числі українського православ'я.

Відкритий православний університет Святої Софії є спільним проектом учасників ініціативи "21 листопада" та Національного заповідника "Софія Київська", до якого залучаються науковці, інтелектуали, філософи і богослови найкращих університетів України і світу.

Серед учасників церемонії відкриття будуть, зокрема, протоієрей Георгій Коваленко - православний священик; голова правління Неля Куковальська - генеральний директор заповідника "Софія Київська"; міністр культури В'ячеслав Кириленко; директор Центру європейських гуманітарних досліджень Національного університету "Київо-Могилянська академія" та науково-видавничого об'єднання "Дух і Літера", головний редактор часопису "Дух і Літера" Костянтин Сігов.

Нагадаємо, що 4 березня в Україні вшановують пам'ять великого Київського князя Ярослава Мудрого, покровителя Української Держави, освітян, правників, бібліотекарів і студентів. Він правив Київською Руссю 35 років. У цей період князівство досягло вершин військової могутності. Великий князь розбудував Київську Державу, завершив будівництво Софії Київської, відкрив перші школи, створив бібліотеку, написав кодекс законів та поріднився з Європою.

У 1037 році за наказом Ярослава Мудрого на честь перемоги над плем'ям печенігів, що напали на Київ, в місті почалося будівництво собору Святої Софії. Собор був завершений в 1044 році.

Ярослав, що все життя бився з братами і родичами за владу, заповідав сімом синам після його смерті жити в мирі один з одним.

У 2016 році відзначається 1000-річчя початку княжіння Ярослава Мудрого.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Столичні новини - новини Києва | Переглядів: 783 | Додав: adminA | Теги: Відкритий православний університет , освітній майданчик, Київ | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]