Пт, 2024-03-29, 11:03
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

21:32
Відкрито музей науковця-натураліста Миклухо-Маклая на Житомирщині
Інші останні Культурні новини

На Житомирщині в селі Гамарня Малинського району відкрито музей Миколи Миклухо-Маклая – земляка, всесвітньовідомого українського науковця-натураліста, філософа, антрополога.

Про це у п'ятницю 27 лютого повідомили у прес-службі Малинської райдержадміністрації, передає УНІАН.

У повідомленні зазначається, що музей відкрили на території Малинського лісотехнічного коледжу.

Місце для музею обрано не випадково - саме у Гамарні родина Миклухо-Маклай збудувала родинний маєток, який пізніше став центром створення Малинського лісотехнікуму.

"Перебуваючи на Поліссі, майбутній вчений вивчав побут, звичаї, традиції місцевого населення, захоплювався народною творчістю, досліджував багатий тваринний і рослинний світ краю, цікавився історією древлян, у сусідніх селах вивчав антропологічні особливості місцевих жителів", - йдеться у повідомленні.

Автором архітектурно-художньої концепції музею виступив заслужений діяч мистецтв України, художник Борис Степанович Дєдов.

Першу екскурсію для присутніх на урочистому відкритті музею провів родич відомого українського науковця Олександр Міклухо-Маклай.

У вітальному слові голова Малинської райдержадміністрації Володимир Литвиненко висловив сподівання на те, що новостворений музей стане візитівкою Малинщини та приверне увагу туристів не лише з України, а й країн Європи.

Микола Миклухо-Маклай – видатний український науковець-натураліст, філософ, антрополог, етнограф, анатом, лікар, лінгвіст, зоолог, біолог, географ, письменник та публіцист.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Культурні новини | Переглядів: 944 | Додав: adminA | Теги: Житомирщині, музей науковця-натураліста Миклухо- | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]