Чт, 2024-03-28, 16:28
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

11:31
Відкрито табір для 100 тис біженців з Сирії у Йорданії, ще 12 тис просяться до Алжиру
Інші останні Новини світу
Верховний комісаріат ООН у справах біженців сьогодні відкриває новий табір для прибулих з Сирії в Йорданії.

За словами представників ООН, до Йорданії вже приїхали 150 тисяч сірійських біженців, передає Бі-Бі-Сі.

Табір розташований поблизу прикордонного міста Заатарі.

За даними АР, раніше влада Йорданії категорично відмовлялися приймати сірійських біженців, побоюючись гніву президента Башара Асада, передає NEWSru.co.il.

Проте сирійці, незважаючи на протести, втікають до Йорданії, і їх кількість щодня збільшується приблизно на 2 000 осіб в день.

У зв'язку з цими подіями глава МЗС країни Насер Джадда заявив сьогодні на церемонії відкриття табору, що у нього не залишилося іншого виходу, і після закінчення свята Рамадан він готовий прийняти 500 -700 людей.

Спочатку в таборі будуть розміщено 10 тисяч осіб. Проте табір може бути розширений, і в ньому можуть знайти притулок понад 100 тисяч осіб.

З моменту початку зіткнень в Сирії понад 12 тис. сирійців звернулися до влади Алжиру з проханням надати їм притулок і отримали його, повідомляє Интерфакс з посиланням агентство AFP і на високопоставлене джерело в МВС Алжиру.

За словами джерела, керівництво Алжиру вирішило поклопотатися про сірійських біженців і надати їм необхідну допомогу. Влада Алжиру розглядає варіант використання для розміщення сирійців шкіл, порожніх на літніх канікулах.

За даними сірійських опозиціонерів, число сірійських біженців в Алжирі досягає 20 тис, а за інформацією деяких ЗМІ, число громадян Сирії, що втекли до Алжиру, доходить навіть до 23 тис.

Проте цю інформацію складно перевірити, оскільки при підрахунку цієї статистики враховувався тільки факт в'їзду до Алжиру, а звітності по виїздах з Алжиру до Сирії немає.

Відзначимо, вчора урядові війська Сирії почали в суботу операцію зачистки від бойовиків низки районів міста Алеппо, захопленого раніше антиурядовими сірійськими формуваннями.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини світу | Переглядів: 914 | Додав: adminA | Теги: Йорданії, 100 тис біженців з Сирії | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]