Сб, 2024-04-20, 09:12
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

13:03
Відкриття виставки "ТИРЛИЧ-ТИРЛИЧ"
Інші останні Культурні новини

06 березня о 16.00 у Національному музеї українського народного декоративного мистецтва відбудеться відкриття виставки "ТИРЛИЧ-ТИРЛИЧ": Валентина Тищенко – об’єкти, Юля Лазаревська – живопис, Микола Мандрич – фото, відео. Куратор проекту – художник, режисер, сценарист Юля Лазаревська.

Ця виставка є своєрідною постлюдією (буквально – після гри) до фільму, присвяченого творчості композитора Ігоря Шамо. У цьому фільмі, автором сценарію та режисером якого і є Юля Лазаревська, виконано фрагменти хор-опери «Ятранські ігри». Хор-опера була створена Ігорем Шамо в 1978 році і до цього часу жодного разу не виконувалася.

  "ТИРЛИЧ-ТИРЛИЧ" – це назва одного з хорових номерів, у якому розповідається про чарівну траву, яку збирають в ніч на Івана Купала. У грандіозному музичному творі (30 хорових номерів) композитор підіймає пласти прамузики та занурює нас у часи пракультури, яка існує лише в нашій уяві.

На виставці відвідувач побачить результати кропіткої роботи над фільмом. Оператор фільму Микола Мандрич створив фотографічні колажі, Юля Лазаревська – живописні твори, Валентина Тищенко – головні убори для хористів.

Виставка триватиме до 22 березня 2015 р.

Генеральний директор                                       А.Ф. Вялець

Адреса музею: вул. Лаврська, 9, корпус 2
Телефон для довідок: 280-36-93, 280-58-12
Сайт: www.mundm.kiev.ua

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Культурні новини | Переглядів: 814 | Додав: admin | Теги: відкриття виставки ТИРЛИЧ-ТИРЛИЧ | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]