Чт, 2024-03-28, 12:33
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

14:16
Відкривається виставка "Оксанина лялька", яка презентує авторські ляльки Оксани Смереки-Малик
Інші останні Культурні новини

11 квітня о 16.00 у Національному музеї українського народного декоративного мистецтва відкривається виставка "Оксанина лялька", яка презентує авторські ляльки Оксани Смереки-Малик (м. Львів).

Оксана СМЕРЕКА-МАЛИК – директор Художнього ліцею при Львівській національній академії мистецтв. За фахом філолог-романіст. Лялькарка, писанкарка. Співавтор 3-метрової ляльки-мотанки, що увійшла до книги рекордів України, виготовленої у Львові на завершення фестивалю Етнолялька 2011. Член журі республіканських конкурсів народних ляльок та Параду вишиванок. Авторка кількох поетичних книг, дипломантка ХІІ літературного конкурсу імені Мирона Утриска.

Оксанина лялька, як і обереги – без обличчя, проте відрізняється від звичайних народних ляльок. Майстриня створила "каркасну мотанку", поєднавши традицію і новаторство. Виставка "Оксанина лялька" – єдина колекція, створена циклами (гуцульським, французьким та квітковим), що умовно перегукуються з поезіями авторки.

Оксана Смерека-Малик активно бере участь у виставках та фестивалях. «Оксанина лялька» експонувалась у Києві, Чернігові, Луцьку, Луганську, Львові, Черкасах, Івано-Франківську, на Полтавщині, Одещині, зберігається у фондах багатьох музеїв України та приватних колекціях.

Виставка працюватиме до 10 травня 2014 р.

Наша адреса: вул. Лаврська, 9, корп. 2. Тел. 280 36 93, 280 13 43

www.mundm.kiev.ua

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Культурні новини | Переглядів: 899 | Додав: nowyny | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]