Сб, 2024-04-20, 09:38
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

11:25
Відкрився передвиборний з'їзд Демократичної партії США
Інші останні Новини світу
У Шарлотті, найбільшому місті штату Північна Кароліна, відкрився національний з'їзд Демократичної партії США. Делегати мають висунути кандидатів на посади президента і віце-президента США, а також затвердити політичну програму, повідомляють "Вести.RU".

Нинішні президент США Барак Обама і віце-президент Джозеф Байден будуть домагатися переобрання на другий чотирирічний термін. В ході з'їзду не очікується дебатів з політичної програми: партійний маніфест готується заздалегідь і не є обов'язковим для виконання у разі перемоги кандидатів від партії на виборах. Він віддзеркалює лише загальні політичні настанови, які лідери партії вважають за доцільне позначити в передвиборній боротьбі.

Головне завдання з'їзду полягає в тому, що його учасники повинні продемонструвати єдність партійних лав перед вирішальним етапом передвиборних перегонів. Демократи також сподіваються, що з'їзд допоможе їм мобілізувати прихильників по всій країні, розвіяти сумніви виборців, які ще не визначилися, та зробити позиції партії більш зрозумілими і привабливими для всіх американців.

"Ми хочемо розповісти, як Барак Обама планує відновлювати економіку (після кризи - ред.) і зміцнювати становище середнього класу, як ми разом маємо намір йти вперед", - заявив найближчий політичний радник президента США Девід Аксельрод.

Незалежний політолог Гері Пірс вважає, що постать Барака Обами - це той центр, навколо якого "згуртуються прихильники демократів". "Головна сила Демократичної партії - це президент", - зазначив експерт.

Протягом перших двох днів з'їзд триватиме в концертно-спортивному комплексі "Тайм-Уорнер Кейбл Арена" (Time Warner Cable Arena), а в заключний день - на стадіоні Bank of America, що вміщає близько 74 тисяч глядачів, повідомляє ІТАР-ТАРС. У форумі візьмуть участь майже 6 тисяч делегатів з усіх 50 американських штатів і територій. Кількість учасників майже на 25% більша, ніж було на з'їзді Республіканської партії, який відбувся минулого тижня в Тампі і висунув кандидатами на посади президента і віце-президента США відповідно Мітта Ромні і Пола Раяна.

Голова Національного комітету Демократичної партії Деббі Вассерман-Шульц повідомила, що делегації штатів розширені завдяки рядовим партійним активістам. Крім звичайних учасників з'їзду, в Шарлотті присутні також так звані суперделегати - міністри, сенатори, конгресмени, губернатори, високопоставлені партійні функціонери, серед яких 42-й президент США Білл Клінтон, який виступить у другий день форуму. Саме йому довірена честь знову висунути Барака Обаму кандидатом на посаду глави держави. Інший екс-президент США - 87-річний Джиммі Картер - звернеться до з'їзду з відеопосланням.

Очікується також виступ сенатора Джона Керрі, який вісім років тому балотувався в президенти. Його промова буде присвячена проблемам зовнішньої політики і національної безпеки, що підігріває чутки про те, що в разі переобрання Барака Обами він може обійняти посаду держсекретаря замість Хілларі Клінтон, котра йде з державної служби.

За традицією, кульмінаційний момент з'їзду настане перед самим його завершенням: в четвер Барак Обама виголосить промову, в якій офіційно висловить свою згоду балотуватися в президенти і викладе бачення майбутнього країни.

В одному з недавніх інтерв'ю Обама визнав, що недостатньо переконливо роз'яснював співвітчизникам переваги обраного ним курсу, зокрема довгострокові вигоди його політики в галузі економіки, енергетики, освіти. Тепер у нього буде більш ніж зручна можливість для того, щоб виправити цю помилку.

Виборчий штаб Обами охрестив останні кілька днів передвиборної кампанії "Дорогою в Шарлотт".

Як очікується, поряд із зірками американської політики, на з'їзді Демократичної партії будуть присутні і зірки американського шоу-бізнесу. Організатори форуму не відкидають, що хтось з них вийде на сцену, щоб сказати слова на підтримку президента Обами. Водночас, імена знаменитостей поки тримаються в секреті. Поки відомо лише, що в Шарлотт приїхав прославлений кіноактор Джефф Бріджес, який проводить кампанію зі збору коштів на допомогу голодуючим дітям з бідних країн.

Голівуд з його ліберальними вдачами традиційно виступає на боці демократів, і недавня поява на з'їзді республіканців Клінта Іствуда стала винятком із правил.

Нагадаємо, як свідчать результати оприлюдненого опитування, проведеного соціологічною службою Ipsos/Reuters, кандидат від Республіканської партії на посаду президента США Мітт Ромні наздогнав чинного главу держави Барака Обаму за кількістю голосів потенційних виборців.

Президентські вибори в США відбудуться 6 листопада цього року.

Напередодні Мітта Ромні і Пола Райяна офіційно висунуто кандидатами в президенти і віце-президенти від Республіканської партії.

Зазначимо, що нова програма республіканців закликає переглянути законодавство у бік посилення контролю над фінансовим сектором країни.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини світу | Переглядів: 954 | Додав: adminA | Теги: відкрився, з'їзд Демократичної партії США | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]