Чт, 2024-03-28, 15:38
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

20:07
Відкрився Вишиванковий фестиваль в Одесі
Інші останні Культурні новини

  В Одесі сьогодні відкрився Вишиванковий фестиваль, присвячений 25-річчю Незалежності України. Фестиваль проходить у центрі міста – на Приморському бульварі, де стартував ярмарок народних майстрів, передає УНІАН.

Ярмарок оздоблено декором у національних кольорах – жовті і сині стрічки, полотнища, серця - розвішані на деревах, огорожах тощо. Діє патріотична фотозона. Біля входу на ярмарок встановлена велика жовто-синя арка. Вхід вільний.

Як повідомили представники оргкомітету фестивалю, сьогодні відбудеться квест "Одеса по-українськи".

Також у суботу на Приморському бульварі, біля пам`ятника Дюку де Рішельє, відбудеться показ стилізованого українського вбрання, а також літературні читання.

На вечір запланована акція, присвячена пам`яті загиблих за незалежність України. Долучитись до неї можуть усі бажаючі.

"Щороку в перший день фестивалю ми зустрічаємося біля Дюка, викладаємо свічками карту України, співаємо національний гімн... Акція цього року трохи відрізнятиметься: до 25-річчя Незалежності України малюнок зі свічок зміниться", - сказали в оргкомітеті.

Зазначається, що акція пам`яті суворо аполітична. В зв`язку з цим учасників просять використовувати тільки символи Держави Україна, і не демонструвати жодних політичних уподобань.

На наступні дні фестивалю заплановано низку заходів, зокрема, підняття Державного Прапора над Потьомкінськими сходами, патріотичний "живий ланцюг" та ін.

Вишиванковий фестиваль триватиме в Одесі до 24 серпня. У його рамках відбудеться перший публічний диктант з української мови.

Зазначимо, у травні в Україні відзначили День вишиванки (кожен третій четвер травня) - свято, яке за 10 років пройшло шлях від флешмобу чернівецьких студентів до культурної події міжнародного рівня.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Культурні новини | Переглядів: 938 | Додав: adminA | Теги: Вишиванковий фестиваль, Одеса | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]