Сб, 2024-04-20, 00:51
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

12:08
Відносини між Україною та ЄС після виборів не зміняться вважає більшість експертів
Інші останні Новини про співпрацю України з ЄС
Більшість європейських експертів вважає, що відносини між Україною та Європейським Союзом після парламентських виборів в Україні не зміняться, свідчать результати дослідження "Три сценарії розвитку відносин Україна-ЄС після виборів 2012 року" Інституту світової політики, презентованого в четвер у Києві, передає "Інтерфакс-Україна".

За словами першого заступника керівника Інституту світової політики Сергія Солодкого, дослідження базувалося на інтерв'ю європейських експертів на тему сценарію розвитку відносин між Україною та ЄС залежно від проведення виборів. Загалом в опитуванні брали участь 24 експерти.

За його словами, 67% експертів з аналітичних центрів країн ЄС не вірять у те, що відносини між Україною та ЄС зміняться після парламентських виборів. На їхню думку, відносини збережуть статус-кво. 20% експертів вважають, що відносини погіршаться, один експерт вірить у незначне поліпшення і кілька експертів обрали пункт розвитку відносин за власним сценарієм.

На прес-конференції зазначалося, що парламентські вибори 2012 року в Україні є ключовим моментом у відносинах України та ЄС, і від визнання виборів вільними та чесними залежить вирішення стратегічного питання для обох сторін - підписання і ратифікації угоди про асоціацію. "Вона може бути підписана, а може й не бути підписана. І наразі ця ситуація п'ятдесят на п'ятдесят", - зазначив Солодкий.

Водночас він наголосив, що питання ратифікації угоди про асоціацію більш проблематичне. "Тут, скоріше, можна сказати, що навряд чи буде ратифіковано, якщо не буде виконано всі три умови, які висуває ЄС", - наголосив Солодкий.

Він також звернув увагу на те, що аргументом на користь підписання Угоди про асоціацію є прохання екс-прем'єра Юлії Тимошенко на адресу ЄС підписати цей документ.

Заступник керівника Інституту світової політики також зазначив, що особливість майбутніх виборів полягає в тому, що ЄС не лише відстежуватиме процес виборчої кампанії та голосування, а й братиме до відома післявиборчий період і спостерігатиме, як формуватиметься більшість у парламенті. На думку Солодкого, саме з цим пов'язане перенесення саміту Україна-ЄС.

Він зазначив, що підписання угоди про асоціацію між Україною та ЄС не виключається за умови, якщо вибори буде проведено бодай на "мінімально демократичному рівні".

Зазначимо, що президент ПАРЄ Жан-Клод Міньйон висловив занепокоєння у зв'язку з майбутніми парламентськими виборами в Україні.

У свою чергу українські виборці не очікують особливих позитивних зрушень у парламенті після виборів у цьому році.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини про співпрацю України з ЄС | Переглядів: 937 | Додав: adminA | Теги: виборів, Україною та ЄС, експертів | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]