Ср, 2024-04-24, 13:35
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

19:38
Відновити судове слідство у справі Луценка апеляційний суд відмовився
Інші останні Політичні новини

Апеляційний суд Києва відмовився відновити судове слідство у рамках розгляду апеляційної скарги на рішення Печерського районного суду Києва, яким колишній міністр внутрішніх справ Юрій Луценко був засуджений до 4 років позбавлення волі.

Таке рішення на попередньому засіданні суду оголосив суддя-доповідач Іван Рибак, повідомляє "Українська правда".

Тим самим суд відмовився задовольнити відповідні клопотання захисників Луценка.

Відповідно до рішення суду, на даній стадії судового процесу немає підстав для поновлення яких-небудь слідчих дій у справі.

27 лютого Печерський райсуд Києва засудив екс-міністра до 4 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Суд визнав його винним у здійсненні злочинів, передбачених частиною 3 статті 365 (перевищення службових повноважень, що спричинило важкі наслідки) і частиною 5 статті 191 (присвоєння, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем, що спричинило важкі наслідки) Кримінального кодексу.

Адвокати Луценка хочуть допитати Тимошенко

Адвокат Олексій Баганець просить Апеляційний суд Києва при розгляді апеляції Юрія Луценка провести судове слідство у повному обсязі.

Про це він сказав під час сьогоднішнього засідання.

Як передає ЛігаБізнесІнформ, Баганець відзначив, що судове слідство судом першої інстанції було проведене неповно і з порушеннями.

Так, за словами адвоката, були допитані не усі свідки. Серед прізвищ недопитаних Баганець назвав колишнього прем'єр-міністра Юлію Тимошенко й екс-міністра фінансів Віктора Пинзеника, що підписували документи, що фігурують у кримінальній справі.

"Вважаю, що є всі підстави для проведення судом судового слідства з метою усунення неповноти й однобокості судового слідства, а також з'ясування обставин, що мають істотне значення для рішення в справі", - сказав він.

Другий адвокат Володимир Балик сказав, що просить забезпечити виклик Тимошенко в суд через Державну пенітенціарну службу.

Також адвокат Ігор Фомін просить провести судмедекспертизу Луценка.

"Ми також вважаємо, що під час проведення судового слідства необхідне призначення судово-медичної експертизи стану здоров'я Юрія Луценка, на підставі якої порушити питання про можливість утримання його під вартою і відбування ним покарання у випадку винесення такого рішення суду", - сказав він.

Нагадаємо, 7 березня адвокати Баганець і Балик подали в Апеляційний суд Києва апеляцію на вирок Луценка. "Ми цілком розгромили той вирок, що винесений судовою колегією на чолі із суддею Сергієм Вовком. І сьогодні ми уже вручили цю апеляцію Печерському судові", - відзначив Баганець.

Луценко готовий довести свою невинність за всіма пунктами

Екс-міністр внутрішніх справ Юрій Луценко заявляє про готовність доводити свою невинуватість по кожному пункту винесеного щодо нього Печерським судом.

"Я готовий довести свою невинність по кожному рядку вироку так званого Печерського суду", - заявив Луценко в Апеляційному суді Києва у вівторок, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Луценко вимагає поновлення судового слідства, оскільки, на його думку, суддя, що розглядав його справу, був необ'єктивний, оскільки залежав від Генеральної прокуратури і був фігурантом відкритої кримінальної справи.

"Я сподіваюся, що такої ганьби на всю Україну і на всю Європу, коли екс-міністра судить людина, що сама є фігурантом кримінальної справи, уже не буде", - сказав він.

Крім того, екс-міністр вважає, що суд має допитати ще 50 свідків.

"Мене позбавили судового допиту 50 свідків", - підкреслив Луценко, відзначивши, що у його справі було опитано лише 80 свідків, а решту не допитували, "оскільки владі необхідно було якнайшвидше винести вирок".

У своєму виступі Луценко неодноразово називав представників прокуратури "бельбасами з прокуратури", однак ні суд, ні самі представники прокуратури на ці заяви ніяк не реагували.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Політичні новини | Переглядів: 1028 | Додав: adminA | Теги: судове слідство, апеляційний суд, Луценка | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]