Пт, 2024-03-29, 03:42
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

19:01
Відреставрований останній шедевр Леонардо да Вінчі у Луврі виставили
Інші останні Новини світу

У паризькому музеї Лувр виставлено ​​на показ відреставровану останню велику роботу Леонардо да Вінчі "Свята Анна з Мадонною і немовлям Христом", повідомляє "Інтерфакс-Україну" посилаючись на британську газету "Дейлі телеграф".

Реставратори ретельно працювали над останнім шедевром великого майстра протягом півтора року.

"Похмурі, вицвілі відтінки перетворилися на яскраві коричневі і блакитні кольори, вразивши відвідувачів", - пише "Дейлі телеграф".

Керівництво музею планувало здійснити реставрацію картини Леонардо да Вінчі ще в середині 1990-х років. Але тоді фахівці вирішили не ризикувати, побоюючись того, що використовувані при реставрації реагенти можуть зруйнувати знаменитий ефект "сфумато" картин Леонардо да Вінчі. "Сфумато" - найтонший серпанок, що буцімто огортає зображення.

Тим не менш, у 2009 році реставраційні роботи над картиною таки почалися.

У 2011 році вибухнув гучний скандал, пов'язаний з реставрацією картини. Два авторитетних французьких фахівця Жан-П'єр Кюзен і Сеголен Бержон Лангль демонстративно вийшли зі складу консультативного комітету Лувру на знак протесту проти того, що реставратори зробили картину занадто яскравою.

Нагадаємо, що італійські науковці дійшли висновку, що за спиною Мони Лізи на легендарному полотні Леонардо да Вінчі зображено не абстрактний, а цілком конкретний пейзаж. Це околиці містечка Боббіо на півночі Італії.

Також керівник італійського Національного комітету з культурної спадщини, професор Сільвано Вінчеті стверджує, що в зіниці Мони Лізи виявили ініціали, які можуть вказувати на ім'я жінки, яка стала моделлю для відомого портрета.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини світу | Переглядів: 1006 | Додав: adminA | Теги: шедевр Леонардо да Вінчі, Луврі виставили відреставрований | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]