Чт, 2024-03-28, 12:28
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

10:22
Відтепер український бізнес існуватиме за новими правилами
Інші останні Економічні новини

З 1 липня реєстраційні справи юридичних осіб і фізосіб-підприємців буде передано підрозділам Укрдержреєстру.

Це передбачено змінами до Закону України "Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців", згідно з якими функції з державної реєстрації юросіб і фізосіб-підприємців передали від виконавчих комітетів міських рад міст обласного значення, районних, районних у містах Києві та Севастополі державних адміністрацій до центрального органу виконавчої влади, що забезпечує реалізацію держполітики у сфері реєстрації підприємців - Укрдержреєстру.

У зв'язку із зазначеними законодавчими змінами уряд вже розпорядився розмістити відповідні підрозділи Укрдержреєстру в приміщеннях, в яких розташовувалися державні реєстратори місцевих державних адміністрацій.

Варто зазначити, що цим же розпорядженням Кабмін зобов'язав передати реєстраційні справи підприємців з виконавчих комітетів міських і районних рад до органів Укрдержреєстру, що здійснюють державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців.

За словами глави Укрдержреєстру Дмитра Ворони, майже 65% державних реєстраторів переходять в структуру його відомства, і в більшості випадків реєстрація здійснюватиметься у вже звичних для громадян приміщеннях, передає Корреспондент.

Також чиновник повідомив, що найактивніше новий бізнес реєструється в Києві. У столиці з початку року зареєструвалися 6543 юридичних осіб і 6520 фізичних осіб-підприємців.

Чиновник розповів, що в середньому за тиждень в Україні реєструється 890 юросіб та 3130 фізосіб-бізнесменів. Повідомляється, що з 1 липня реєстрація бізнесу буде проводитися 581 реєстраційною службою. Штат чиновників складуть 1364 посади держреєстраторів юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців.

Зазначимо, що зараз держреєстрація бізнесу здійснюється чиновниками у виконавчих комітетах міської ради міста обласного значення або у районних, районних у містах Києві та Севастополі держадміністраціях.

Нагадаємо, 26 червня міністр юстиції України Олександр Лавринович заявив, що з наступного року українські нотаріуси будуть виконувати нову функцію: реєструвати відкриття і закриття бізнесу. Міністр також повідомив, що буде істотно скорочено вимоги до відкриття та закриття бізнесу, а це дозволить заощадити час підприємців.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Економічні новини | Переглядів: 850 | Додав: nowyny | Теги: укрдержреєстр, український бізнес, нові правила | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]