Пт, 2024-03-29, 11:55
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

13:40
Відвідувачам харківський Літмузей покаже український жіночий одяг XVIII століття
Інші останні Культурні новини
У Харківському Літературному музеї покажуть український жіночий одяг XVIII століття. "Це реконструкція жіночої моди на матеріалі "Енеїди" Котляревського. Існує поширений вислів, що "Енеїда" – це посібник з українознавства, але мало хто пробував наповнити його реальним змістом. Ми спробували: ми покажемо справжній жіночий одяг того часу – експонати з колекції нашого музею", - сказала організатор акції Ірина Сальник.

За її словами, співробітники музею підготували також слайд-програму і проведуть майстер-клас із зав’язування хусток та наміток, передає "Інтерфакс-Україна".

"Мода – це знакова система, її можна прочитати – як писанку, як рушник. І завтра ми будемо вчити цю модну абетку, аби при читанні літератури – і не тільки "Енеїди" – відкривався новий пласт, відкривалося більше смислів", - сказала Сальник.

Зазначимо, у 2011 році у Харківському Літературному музеї в ніч з 3 на 4 вересня відбувалася "Стусова ніч", приурочена до 26-х роковин смерті поета-шістдесятника та правозахисника Василя Стуса.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Культурні новини | Переглядів: 1841 | Додав: adminA | Теги: український жіночий одяг XVIII стол, харківський Літмузей | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]