Пт, 2024-03-29, 11:53
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

11:23
Відзначають 10-річчя Східного партнерства ЄС і шість країн-партнерів, зокрема Україна
Інші останні Новини про співпрацю України з ЄС

ЄС і шість країн-партнерів, зокрема Україна, відзначають 10-річчя Східного партнерства

Євросоюз і шість країн-партнерів - Україна, Грузія, Вірменія, Азербайджан, Білорусь і Молдова - відзначають 10-річчя Східного партнерства. З цієї нагоди 13 і 14 травня в Брюсселі відбудеться низка заходів.

Про це повідомляє "Європейська правда".

У понеділок високий представник ЄС з питань зовнішньої політики і політики безпеки Федеріка Могеріні головуватиме на щорічній зустрічі міністрів закордонних справ країн СхП, в якій візьмуть участь глави зовнішньополітичних відомств 28 держав-членів ЄС, шість представників країн-партнерів, а також комісар з питань європейської політики сусідства і переговорів з розширення Йоганнес Ган. Українську сторону представлятиме міністр закордонних справ Павло Клімкін.

Очікується, що міністри підіб'ють підсумки прогресу, досягнутого в рамках раніше схваленого плану роботи "20 результатів до 2020 року". "Цей загальний порядок денний, прийнятий на останньому Саміті Східного партнерства у листопаді 2017 року, спрямований на те, щоб принести відчутні вигоди в життя громадян в усьому регіоні за допомогою роботи в напрямку зміцнення економіки, управління, зв'язків і суспільства", - йдеться в комюніке, поширеному Європейською комісією.

Увечері 13 травня президент Європейської ради Дональд Туск проведе святкову вечерю з главами держав і урядів країн-партнерів Східного партнерства. На вечері також будуть присутні президент Європейської комісії Жан-Клод Юнкер, Могеріні, Ган, а також колишні міністри закордонних справ Польщі та Швеції, які 2008 року ініціювали Східне партнерство, Радослав Сікорський і Карл Більдт. Україну представлятиме президент Петро Порошенко.

У вівторок, 14 травня, президент Єврокомісії Юнкер проведе конференцію високого рівня, в якій візьмуть участь глави держав і урядів країн-партнерів, міністри закордонних справ країн-членів ЄС, представники громадянського суспільства, лідери бізнесу, молодь та журналісти з 34 країн. У заході також братимуть участь Могеріні, Ган і комісар з питань торгівлі Сесілія Мальмстрьом.

Захід надасть можливість обговорити розвиток партнерства за перше десятиліття його існування і обмінятися думками з широкою аудиторією зацікавлених сторін про майбутнє Східного партнерства, зазначають у ЄК.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини про співпрацю України з ЄС | Переглядів: 790 | Додав: adminA | Теги: україна, ЄС і шість країн-партнерів, 10-річчя Східного партнерства | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]