Сб, 2024-04-20, 07:06
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

11:29
Виявили факти шахрайства під час тестування кандидатів до Верховного Суду
Інші останні Новини України

Деякі претенденти отримали іспит по власних справах.

Кандидати до Верховного суду отримали тести, відповіді на які, претенденти знали заздалегідь, оскільки практичні завдання на конкурсі були взяті з їхніх власних справ майже без змін. Про це повідомила прес-служба Громадської ради доброчесності.

Повідомляється, що окремі конкурсанти отримали несправедливі переваги під час вирішення практичного завдання. В той час, коли всі учасники тестування мали лише 5 годин на розв’язання модельної задачі — написання судового рішення, деякі з них мали цілі місяці  на підготовку відповіді.

"Дійсно, справи розглядалися цими конкурсантами в якості суддів в різних інстанціях ще на початку минулого року і тому весь масив правової інформації був ними опрацьований, а часу на роздуми і обговорення з колегами було вдосталь", — додали у прес-службі.

Зазначається, що така ситуація не свідчить про те, що конкурс загалом є нечесним, але наперед підриває довіру до результатів конкурсу стосовно таких кандидатів. До речі, жоден з них досі публічно не згадав або не зізнався у тому, що фабула модельної справи є йому добре відомою.

Як повідомлялося, понад 600 претендентів у судді оновленого Верховного суду України взяли участь у анонімному тестуванні на предмет фахових знань,101 кандитат провалив конкурс.

Нагадаємо, 23 січня НАБУ розпочало відбор суддів до Верховного Суду України. Відповідно до змін до Конституції в частині правосуддя, які набули чинності 30 вересня 2016 року, вищим судом України має стати створений заново Верховний Суд  у складі не більше, ніж 200 суддів. Натомість Вищий господарський, Вищий адміністративний та Вищий спеціалізований суд з розгляду цивільних і кримінальних справ — ліквідуються.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини України | Переглядів: 708 | Додав: adminA | Теги: Верховний суд, кандидати, тестування | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]