Чт, 2024-04-25, 16:04
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

12:41
Виявили масляну пляму біля берегів Ріо-де-Жанейро
Інші останні Новини світу

На поверхні Атлантики в 20 кілометрах від узбережжя бразильського штату Ріо-де-Жанейро виявили масляну пляму, повідомив в суботу місцевий інститут навколишнього середовища (Inea).

За даними служби з надзвичайних ситуацій інституту, маслянисту рідину на поверхні океану виявили рибаки з міста Кабу-Фріу, розташованого на побережжі за 160 кілометрів на схід від Ріо-де-Жанейро, які викликали екологів, повідомляє РИА "Новости".

Попередній аналіз показав, що пляма розташована на відстані 20 кілометрів від берега і має протяжність близько 2 кілометрів.

За оцінками фахівців, причиною інциденту могло стати попадання в океан близько 1,6 тисяч літрів машинного масла з одного з суден.

З місця події узяті проби води, дослідження яких повинне допомогти встановити джерело забруднення.

Інститут навколишнього середовища штату Ріо-де-Жанейро звернувся за допомогою до державного нафтогазового холдингу Petrobras, який повинен виділити фахівців і техніку для збору масла з поверхні води.

Ведеться слідство.

Відзначимо, суд Ріо-де-Жанейро нещодавно заборонив виїзд з країни 17 керівникам місцевих відділень корпорацій Chevron і Transocean у справі про розлив нафти на бразильському шельфі.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини світу | Переглядів: 937 | Додав: adminA | Теги: масляну пляму, берег Ріо-де-Жанейро | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]