Ср, 2024-04-24, 11:51
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

16:59
"Виїзні візи" на Кубі скасовано
Інші останні Новини світу
З понеділка, 14 січня, громадяни Куби можуть виїжджати за кордон, не отримуючи для цього спеціального дозволу влади.

Згідно з ухваленим законом, термін допустимого перебування за кордоном для кубинців продовжено з 11 до 24 місяців, передає РИА "Новости".

Влада Куби скасувала так звані виїзні візи для громадян, які бажають здійснити поїздку за кордон, ще в жовтні 2012 року, проте набуло чинності це розпорядження аж тепер.

Вперше про те, що Куба перегляне чинну в країні міграційну політику в бік пом'якшення, при цьому зберігши за собою право на захист від "крадіжки умов" і від втручання ззовні, Рауль Кастро заявив у серпні 2011 року.

Раніше для оформлення виїзних документів потрібно було сплатити близько 300 доларів, що в 15 разів вище за офіційну середню зарплату в країні. "Невиїзними" були, зокрема, десятки тисяч медичних працівників, а фахівці з вищою освітою повинні були погоджувати поїздку з профільним міністром.

Тепер для виїзду з країни повнолітньому кубинцеві досить мати дійсний паспорт, авіаквиток і візу країни призначення, якщо її потрібно. Обмеження стосуються відомих спортсменів, а також осіб, які є носіями державної таємниці, перебувають під слідством або ж їхня професія є "життєво важливою для держави".

Кубинська влада також полегшила тимчасовий в'їзд до країни для тих, хто нелегально покинув Острів Свободи після 1994 року, коли були підписані міграційні угоди із США.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини світу | Переглядів: 1062 | Додав: adminA | Теги: Кубі, виїзні візи | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]