Вт, 2024-04-23, 21:44
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

10:30
Війська Асада знищили міст - Хомс втратив шанс на евакуацію
Інші останні Новини світу

Урядові війська Сирії розбомбили міст, через який проходили біженці й поранені, які прямували до Лівану. Про це повідомив сьогодні журналістам із Лондона представник чинної сирійської Наглядової ради з прав людини Рамі Абдель Рахман.

"Військові, лояльні правлячому режиму, розбомбили міст у провінції Хомс, який використовували біженці й поранені для евакуації в Ліван", — сказав він, передає "Интерфакс".

Раніше Комісаріат ООН у справах біженців оприлюднив дані, згідно з якими за останні два дні до Лівану втекло понад дві тисячі сирійців.

Нагадаємо, минулого тижня сирійська влада дозволила Міжнародному Комітету Червоного Хреста й національному товариству Червоного Півмісяця доставити гуманітарну допомогу та евакуювати поранених із міста Хомс. Проте представників організації не допустили в Баба-Амр — район, який бомбардується. За твердженням влади, ситуація в цьому районі дуже небезпечна, щоб намагатися доставити туди гуманітарну допомогу.

Вільна сирійська армія, бойове крило сирійської опозиції, заявила про свій відхід із Баба-Амра заради порятунку життів чотирьох тисяч городян, які відмовилися залишити свої будинки.

Тим часом сирійська армія обстріляла інші частини Сирії, зокрема місто Кусайр на заході країни, звідки сотні мирних жителів втекли через кордон до Лівану.

Нагадаємо, що Генсек ООН Пан Гі Мун звинуватив Дамаск у систематичних злочинах проти цивільного населення, заявивши при цьому, що озброєння повстанців не сприятиме врегулюванню ситуації.

За даними правозахисників, з початку лютого в ході збройних сутичок у Хомсі загинули сотні людей. Всього, за даними ООН, більш ніж 7,5 тисячі людей загинули від березня минулого року, коли сили безпеки країни почали жорстко придушувати акції протесту.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини світу | Переглядів: 1001 | Додав: adminA | Теги: Хомс втратив шанс на евакуацію | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]